De bedste vilkår

HOMOSEKSUEL ADOPTION: Den smule tryghed, vi som lovgivere kan sikre børnene, ikke ofres for ligestilling

Skal homoseksuelle have lov at adoptere? Det spørgsmål behandler Folketinget på foranledning af hele tre partier.

Det mest brugte argument er, at homoseksuelle er lige så gode forældre som heteroseksuelle. Til det vil jeg sige, at lesbiske garanteret kan være glimrende mødre. Fædre bliver de bare aldrig. Tilhængerne vil sige, at der også er mange børn af heteroseksuelle, som vokser op uden for kernefamilien.

Men det, at folk bliver skilt, ændrer jo ikke på, at den bedste startopstilling stadig er far, mor og børn. Skilsmisse betyder heldigvis også kun i de færreste tilfælde, at barnet helt mister kontakten til faren eller moren. Skilsmisser er ikke udtryk for en ny, selvvalgt, moderne livsform, som vi lovgivere skal ophøje til normen for et barn. Det er tværtimod et resultat af, at tingene ikke gik helt, som parterne havde håbet. Mange enlige fædre og mødre giver deres børn en god opvækst. Men for de fleste af dem har udgangspunktet og det ideelle også været far, mor og børn.

Når samfundet hjælper til ved etableringen af en familie, så skal betingelserne være bedst mulige - for barnets skyld. Det kommer til at gå ud over par, hvor den ene er uhelbredeligt syg, og det går ud over homoseksuelle par - men det beskytter barnet mod en barndom, der er markant anderledes end den, andre børn har. Den lille smule tryghed, vi som lov-givere kan sikre børnene, vil vi i Kristeligt Folkeparti ikke ofre for ligestilling for enhver pris på alle områder. Adoptivbørn har rigeligt at slås med uden også at skulle være prøveklud for homoseksuelles ønske om børn.

Jann Sjursen er MF og retsordfører i Kristeligt Folkeparti