CD kan afgre valget af statsminister

For frste gang i to et halvt r er CD over sprregrnsen

Centrumdemokraterne str til at f et helt afgrende og effektfuldt comeback i dansk politik, viser en ny meningsmling, som Gallup Instituttet har foretaget for Berlingske Tidende.

Var der valg i morgen, ville Mimi Jakobsen & Co. med forbehold for mlingens statistiske usikkerhed blive tungen p vgtsklen, nr det skal afgres, hvilket navn der skal st p dren til Statsministeriet.

CD er for frste gang i to et halvt r over sprregrnsen med 2,2 procent af stemmerne. Og da der er noget nr ddt lb mellem den borgerlige flj p den ene side og Socialdemokraterne, de Radikale, SF og Enhedslisten p den anden, kan CD's fire mandater g hen at afgre den nste regeringsdannelse.

Midterpartiets nye landsformand, tidligere folketingsmedlem Peter Duetoft, afviser dog p forhnd, at CD vil pege p Anders Fogh Rasmussen (V) som statsminister. Men heller ikke Socialdemokraternes formand, Mogens Lykketoft, skal forvente sttte fra CD.

- Vores helt klare ambition er at f skabt en midterregering, der kan bygges op om os selv, de radikale, Kristendemokraterne, de konservative og Socialdemokraterne, siger Peter Duetoft, der peger p de radikales leder, Marianne Jelved, som det mest oplagte bud p en ny statsminister.

/ritzau/