Hjælp til bør-nene fra Seest

Folketingets partier enige om at bevilge penge til ekstra-ordinær social hjælp

Ni døgn er gået, siden katastrofen ved Seest nær Kolding. Og alle folketingets partier bakker nu op om at give fem millioner kroner til børnene fra Seest. (Foto: Scanpix)
Ni døgn er gået, siden katastrofen ved Seest nær Kolding. Og alle folketingets partier bakker nu op om at give fem millioner kroner til børnene fra Seest. (Foto: Scanpix).

Partierne bag satspuljeforliget er blevet enige om at give fem millioner kroner til ekstraordinær social hjælp til børnene fra Seest. Kolding Kommune får fem millioner kroner til at hjælpe de børn og unge, som er berørt af fyrværkeriulykken i Seest. Aftalen om de ekstra midler blev truffet fredag på et møde med socialminister Eva Kjer Hansen (V).

– Der er en helt ekstraordinær situation i Kolding, hvor der er nogle meget store opgaver at løse. Vi vil gerne imødekomme ønskerne fra Kolding Kommune, siger Eva Kjer Hansen til Ritzau.

Samtlige partier bakker op om at sende de fem millioner kroner til Kolding Kommune. Pengene er øremærket til to områder.

– Puljen bliver stillet til rådighed til Kolding Kommune til først og fremmest krisehjælp til katastrofens ofre, siger ministeren.

– Men også til at støtte frivillige sociale foreninger, der måtte tage nogle særlige initiativer. Blandt andet det at lave nogle aktiviteter for børn og voksne og til at understøtte selvhjælpsgrupper og netværksinitiativer.

/ritzau/