Kort nyt om kirke og tro

Gravsteder ødelagt

ROSKILDE En lang række gravsteder på Gråbrødre Kirkegård i Roskilde blev natten til i går udsat for groft hærværk. Mindst 17 ældre gravsten blev i løbet af natten væltet, og flere af de bevaringsværdige mindesmærker blev smadret på kirkegården tæt på Roskilde Station. – Vi vurderer, at der er blevet ødelagt for omkring 100.000 kroner, siger vicekriminalkommissær Ove Pedersen fra Roskilde Politi. Politiet mener, at hærværket blev begået inden klokken syv i går morges. Politiet tilføjer, at der ikke var synlige tegn på eventuelle politiske budskaber på gravstederne. /ritzau/

Nyt tæppe til alteret

VEJEN Kirken i Læborg har fået nyt tæppe. Det er ikke noget væg til væg tæppe, selv om man ville få meget tæppe for de 100.000 kroner, det har kostet. I 55 år har det lille tæppe foran alteret ligget til tro tjeneste, men efterhånden var det noget slidt i kanterne. Derfor har kirken nu investret de mange penge i et nyt altertæppe, som er lavet af Hanne Vedel, der har kunstfærdige tæpper liggende både på Christiansborg, i Nationalbanken, i Maribo, Haderslev, Ribe og Odense Domkirker og på de danske ambassader i Moskva og Berlin. Det er ægteparret Emma og Kristian Fink, som har doneret pengene, skriver JydskeVestkysten.

Vindere fundet i prisopgave

ÅRHUS Fremtidens folkekirke og gudstjeneste er de seneste måneder blevet udfordret af 150 unge i konkurrence i hele landet, oplyser Kirkeligt Mediecenter. De har enkeltvist eller i grupper svaret på Samtaleforum Unge og Kirkes (SUK) store prisopgave. Blandt besvarelserne er multimediepræsentationer, tegneserier, kollager, video digte og gennemarbejdede skriftlige dokumenter. I alt er der indsendt 29 besvarelser til konkurrencen. Konkurrencen har overskriften "Fremtidens folkekirke og gudstjeneste" og prisoverrækkelsen finder sted 5. april i Århus ved biskop Karsten Nissen, Viborg og formanden for SUK Helga Kolby Kristiansen. Der er tre nominerede, som kæmper om prisen på 5000 kroner: Isak Krab Koed Lai (14 år) fra Viborg, en gruppe elever fra Bjergnæs skolen i Viborg, samt Laust Bech- Petersen (14 år) fra Varde.