Tro i verden

Nedbrudt julemand

USA Julemanden kan muligvis stadig afgøre, om børn er artige eller det modsatte. Men et moderne og meget populært eksemplar af slagsen har måttet sande, at selv ikke en julemand kan forhindre nedbrud på internettet. Et stort supermarked i staten Georgia i USA fik et af slagsen på grund af efterspørgslen, da de åbnede for tidsbestilling til forretningens julemand. Og de, som har fået tid, har fra julemanden selv fået en balle på forhånd: Man må ikke sælge sin julemandstid til andre, heller ikke på auktion! Fra den 16. december kommer det dog til at foregå på den gammeldags facon: Først til mølle. Det skriver The Atlanta Journal.

Pinsekirke lukket i Zambia

ZAMBIA De zambiske myndigheder har lukket en kirke i hovedstaden Lusaka, skriver nyhedsbureauet Reuters. Myndighederne mener, at den zambiske lokalafdeling af den brasilianske pinsekirke "Universelle Kirke for Guds Rige" praktiserer satanisme. Kirken blev lukket efter samme model i 1999. Myndighederne har lukket kirken på grund af rygter om, at to mænd er blevet malet, og at der har været tale om sataniske ritualer. Lukningen medførte hærværk mod kirken, som især henvender sig til fattige. Ifølge Zambias forfatning er landet kristent. Da den afrikanske stat Madagaskar tidligere på året lukkede en tilsvarende kirke, vakte den måde lukningen foregik på vrede blandt religiøse ledere og menneskerettighedsorganisationer.

Krig om Bushs julekort

USA Det kristne højre i USA er oprørte over præsident- familiens julekort. I stedet for "Glædelig jul" står der "Glædelige feriedage" på de mere end én million kort, der er sendt ud fra Det Hvide Hus. End ikke et citat fra en gammeltestamentlig salme på kortet – hvis motiv er præsidentparrets to hunde og en kat i sneen – kan formilde den del af det religiøse USA, som har engageret sig i krigen om julen som kristen højtid. Det er ikke nyt, at den amerikanske præsidents julekort forsøger at inkludere alle uanset tro. Ifølge nyhedsbureauet Reuters begyndte den tradition under præsident Lyndon B. Johnson i 1960'erne. Han opgav på et tidspunkt at sende forskellige julehilsner til kristne og ikke-kristne modtagere. Den eneste "konsekvente" præsident siden er den nuværende præsidents far, som ønskede alle glædelig jul. Det nye ved julekortene er den placering, de har fået i de senere år i den amerikanske kulturdebat. For to år siden udløste Bush-julekortet skarp kritik fra det kristne venstre, som beskyldte ham for at misbruge et bibelcitat til retfærdiggørelse af krigen mod terror.

Formel 1-rat til paven

VATIKANET Pave Benedikt XVI har fået en usædvanlig gave: rattet fra den Ferrari, den nu let falmede Formel 1-kører Michael Schumacher rev i, da han vandt verdensmesterskabet i 2004. Det skriver nyhedsbureauet Reuters. På rattet er indgraveret: Rattet fra Formel 1-mesteren til Hans Hellighed pave Benedikt XVI, kristenhedens chauffør. Det var formanden for Ferrari-koncernen, som overbragte gaven ved en audiens, hvor han også overrakte paven en check på seks millioner kroner til velgørenhed. Også den nuværende paves forgænger, Johannes Paul II, var involveret i de hurtige biler. Han fik i januar en model af 2004-Ferrarien.

Bibelske historier med nøgenmodeller

TYSKLAND En kalender med bibelske scener har skabt røre i den katolske kirke i Tyskland. Kalenderen, der allerede er udsolgt, blev solgt fra en kirke i Nürnberg. Bibelscenerne har nemlig fået et erotisk præg, fordi modellerne i kalenderen er nøgne. Blandt andet viser Dalila nøgne bryster, mens hun klipper håret af Samson. Mens en mere tildækket, men stadig nøgen, Eva tilbyder Adam et æble. Modellerne er unge protestanter, og en af dem siger, at der jo ikke står noget i Bibelen om, at man ikke må vise sig nøgen. Overskuddet fra kalenderen er gået til ungdomsarbejde i Katwanger Kirke.