Kort nyt

Hjørring Revyen tilbage næste år

Hjørring Revyen vender øjensynligt tilbage næste år efter at have holdt pause denne sommer. Formanden for revyselskabet, Henrik Skaarup, siger til DR's Region Nordjylland, at selskabet nu har fået så mange sponsorer, at han er sikker på, at revyen bliver til noget næste år.Revyen får premiere til Sankthans med Per Pallesen som instruktør. De medvirkende bliver: Donald Andersen, Trine Gadeberg, Jesper Asholt, Finn Nielsen og Ann Hjorth. Hjørring Revyen har haft tilbagevende, økonomiske problemer. /ritzau/

Arken i kødet på samtidskunsten

På lørdag den 22. juli indbyder kunstmuseet Arken til omvisning under titlen "Bag om eventyr-universet". Her vil Thomas Boström fortælle om den danske samtidskunstner Kathrine Ærtebjergs maleri, der på samme tid er let aflæseligt og uhyre komplekst. Det umiddelbare indtryk er ofte fred og idyl, men under overfladen udspiller sig drømmelignende og mystiske dramaer, lyder det i Arkens oplæg til omvisningen, der finder sted kl. 13.30. Omvisningen er gratis for museets gæster.

Nyt til hjemme-biografen

SF Film har netop sendt tre nye titler på gaden. Den ene er "Den lyserøde panter", en genindspilning af den gamle klassiker og en film, der fik en hård medfart ved premieren, men hvis man er i humør til Steve Martin med fransk accent, er muligheden her nu. Anderledes begejstrede var anmelderne for Terence Malicks "The New World", om 1600-tallets europæiske opdagelse af Amerika, og for "Down in the Valley" med Edward Norton i hovedrollen.

Kristeligt Dagblads faste lørdagsspalte med anmeldelser af dvd'er holder sommerferie, men vender tilbage igen i august.