Moske og begravelsesplads udsat for hærværk

Hærværk mod ruder og døre hos Islamisk Trossamfund, ligesom der er begået hærværk mod den kommende muslimske begravelsesplads

Hærværk, hademails og trusler om nedbrænding.

Det er dagligdagen for det Islamiske Trossamfund i Københavns Nordvestkvarter.

Derfor sætter moskeen nu overvågningskameraer op både inden- og udenfor, som skal supplere den vagtordning døgnet rundt, der allerede findes, oplyser DR København.

Seneste hærværk var natten til lørdag, hvor ukendte gerningsmænd smadrede ruder og døre i det Islamiske Trossamfund med flasker, og dagligt ankommer der hademails fyldt med blandt andet trusler om at brænde moskeen ned.

Talsmand for Islamisk Trossamfund, Kasem Ahmad, mener, at motivet til hærværket er politisk, og det skaber frygt:

– Vi er meget bekymrede for, at det udvikler sig, og at vi begynder at true hinanden. Alle har ytringsfrihed i Danmark, og vi har også lov til at være her, siger Kasem Ahmad til DR København.

Han håber, at kameraovervågningen både kan virke afskrækkende og hjælpe politiet med at finde de skyldige.

Talsmanden anerkender, at andre kan være uenige i nogle af de holdninger, som det muslimske samfund kommer med. Men han opfordrer til dialog i stedet for hærværk.

– Vi appellerer til alle, der er utilfredse eller sure på os, og de kan bare komme ned og snakke med os i stedet. Det må de meget gerne, siger Kasem Ahmad.

Også den kommende muslimske begravelsesplads i Brøndby har op mod 10 gange haft ubudne gæster, der i biler har fræset græsset op. Hærværk, som Kasem Ahmad også opfatter som politisk betinget.

Hærværket betyder, at indvielsen af begravelsespladsen udsættes til efteråret, til Dansk Islamisk Begravelsesfond har fundet en vagtmand. /ritzau/