Korte nyheder om internationale forhold

Ny anholdelse i fly-terrorsag

LONDON Politiet i Storbritannien har anholdt en person i det sydøstlige England i forbindelse med terrorsagen, hvor terrorister angiveligt planlagde at sprænge passagerfly i luften med flydende sprængstof. Dermed er 24 mennesker tilbageholdt i sagen.

/ritzau/Reuters

Advarsel mod holocaust-tegninger

JERUSALEM Det jerusalembaserede Holocaust Museum Yad Vashem opfordrede i går resten af verden til at reagere beslutsomt over for Iran efter åbningen af en udstilling af holocaust-karikaturtegninger i Irans hovedstad Teheran. – Den igangværende udstilling af holocaust-karikaturtegninger i Teheran i Iran, en nation der forsøger at få atomvåben, og hvis præsident er fremkommet med erklæringer om Israel, der leder tanken hen på folkedrab, repræsenterer et blinkende rødt lys, der signalerer fare ikke kun for Israel, men for alle oplyste nationer, hed det i en erklæring. Den internationale udstilling og konkurrence om karikaturtegninger af Holocaust åbnede i mandags i Iran – ifølge arrangørerne som svar på offentliggørelsen af Morgenavisen Jyllands-Postens karikaturtegninger af profeten Muhammed i september i fjor.

/ritzau/AFP

Indien lægger pres på Pakistan

NEW DELHI Indiens premierminister, Manmohan Singh, lagde i går fornyet pres på Pakistan for at få landet til at leve op til løfter om at stoppe den militante vold på tværs af de to gamle ærkefjenders fælles grænse. Singhs udtalelser faldt i forbindelse med Indiens uafhængighedsdag.

/ritzau/Reuters

Norske gidsler løsladt i Nigeria

PORT HARCOURT To nordmænd og to ukrainere, der for en uge siden blev bortført fra et norskejet skib ud for Nigerias kyst, er blevet løsladt, oplyste en nigeriansk regeringstalsmand i går. Bortførerne formodes at være en lokal gruppe, der er vrede over investeringer og sociale forhold i området.

/ritzau/

Fængslet for kirkeprotest

BEIJING Kinesiske myndigheder har fængslet en journalist, som har skrevet negativt om myndighedernes nedrivning af en kirke i Kinas østlige Zhejian-provins – en ødelæggelse, som fik 3000 kristne til at gå på gaden i protest med sammenstød med politiet til følge.

Reuters