Kort sagt

Retsforbehold bremser indvandring

Morten Messerschmidt, MF og EU-ordfører for Dansk Folkeparti, Sjællandsgade 11, st. tv., Randers

Som medlem af Europa-Parlamentet befinder Karin Riis-Jørgensen sig det meste af tiden langt væk fra Danmark. Det betyder, at det kan være svært at holde sig ajour på den daglige politiske udvikling på Christiansborg - og jeg vil derfor som ren kollegial forbrugeroplysning sprede lidt klarhed over, at den danske regerings fastholden i retsforbeholdet næppe har ret meget med EU-forfatningen at gøre, som Karin Riis-Jørgensen påstår den 20. oktober her i avisen.

En af regeringen og DF's store succeser er, at det er lykkedes at bremse for den muslimske tilvandring. Efter ukontrolleret indvandring i næsten 20 år var Danmark bragt ud på en social, økonomisk og demografisk afgrund, som af åbenbare årsager krævede indgreb.

Af disse indgreb har især tre været yderst vigtige for at vende udviklingen til det bedre: 24-årsreglen, der forbyder familiesammenføring med ægtefælle, førend begge er fyldt 24 år; tilknytningskravet, der gælder ved familiesammenføringer af folk over 28 år; samt kravet om, at en herboende ægtefælle stiller økonomisk sikkerhed, inden en familiesammenføring kan finde sted. Sagen er bare, at alle tre regler strider med EU's familiesammenføringsdirektiv og derfor måtte ophæves, hvis Danmark afskaffede sit retsforbehold.