Kort om historie

Danskerne og deres medier

Med åbningen af et nyt udstillingsafsnit kan Danmarks Mediemuseum nu fortælle historien om danskernes medieforbrug fra runestenen til den digitale tidsalder. Mediemuseet, der hører til i Brandts Klæde-fabrik i Odense, vil med den nye udstilling give et indblik i danskernes brug af massemedier i perioden fra 1850 til 1920, hvilket omfatter en stor del af de danske dagblade, men også børnelitteratur, ugeblade og magasiner.

Domstol bliver historie

Med den store kommunalreform forsvinder også nogle af de danske domstole, og derfor har Faaborg Kultur-historiske Museum netop sat gang i en større dokumentation af arbejdet i Faaborg Byret inden den forsvinder. Med en støtte på 66.000 kroner fra Kulturarvsstyrel-sen vil museet blandt andet redegøre for domstolens sammenhæng med byrådet i en købstad som Faaborg og dermed også fortælle historien om forholdet mellem myndighed og borger i provinsbyen, lyder det ifølge Dansk Historisk Fællesråd.

Koldkrigs- museum er sikret

Med tilsagnet om tre millioner kroner i støtte fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond er det nu blevet muligt at realisere planen om at ombygge Stevnsfort til et museum over Danmarks historie under den kolde krig. Støtte-foreningen til Koldkrigs-museum Stevnsfort, Østsjællands Museum og Stevns Kommune har i flere år arbejdet på at skabe et museum i Stevnsfort, der blev hugget ud i undergrundens kalkklippe i 1953 som et værn mod en sovjetisk flådeinvasion, oplyser Dansk Historisk Fællesråd.