Kort om natur

Frivillige er klar til skivejr

Frivillige fra skiklubber og lignende har indgået en aftale med Skov- og Naturstyrel-sens lokale distrikter om at stå klar, hvis sneen for alvor begynder at falde i år. Den overvældende interesse for de langrendsspor, der blev trukket i skovene sidste vinter, har fået styrelsen til at lave mere eller mindre formelle samarbejdsaftaler med lokale brugere om skiruterne. Nogle steder er der tale om et mindre korps af frivillige, der sammen med styrelsens folk vil trække sporene, mens det andre steder er skiklubbens medlemmer, der alene står for sporene. Endnu er der ikke sne nok til at aktivere aftalerne, men de seneste dages frost har givet mange skientusiaster fornyet håb.

Rekord i juletræsfrø

Det bliver ikke svært at finde det perfekte træ næste jul. Alt tyder i hvert fald på, at der bliver nok at vælge imellem. Høsten af frø fra nordmannsgraner, som er det mest udbredte juletræ i Danmark, har nemlig slået alle rekorder. I fjor blev der indsamlet 1,5 ton frø fra nordmannsgraner i statens særlige frøbevoksninger, og det er det hidtil bedste resultat. Det oplyser Skov- og Naturstyrelsen.

Let adgang til data om miljø

Det bliver nemmere for landets borgere at se, om badevandsforholdene er i orden, eller om der findes fredede områder, hvor de bor. Dan-marks Miljøportal er navnet på den nye digitale indgang for myndigheder og offentligheden til miljødata. I første omgang kan man finde data om grundvand, overfladevand og arealer, men det er meningen, at portalen også med tiden skal indeholde data om natur og informationer om jordforurening.