Kort sagt

Opstandelsen aflyst?

Peter Østergaard Jacobsen

sogne- og garnisonspræst, Jyllandsgade 8, Fredericia

Det virker grotesk. Jeg sidder og skriver på talen til en begravelse fra kirken. Vi skal om lidt sammen bekende troen på "kødets opstandelse og det evige liv". Jeg skal sige for på ordene, stående foran en død mands kiste.

Jeg læser beretningen om Jesu opstandelse fra de døde. I prædikenen trækker jeg stærke og bæredygtige ord frem om ham, som er opstandelsen og livet, og som lover, at den, der tror på ham, skal leve, om han end dør.

Det teologiske omdrejningspunkt i talen bliver, at Jesus helt reelt er blevet levende igen efter sin død. Han er blevet årsagen til, at vi tør tro på en horisont, der rækker længere end døden – ikke bare for sjælen, men for det hele menneske, som vi bekendte i trosbekendelsen.

Ved mange samtaler har netop dette været af stor betydning og givet konkret trøst og håb. Alt imens printeren skriver prædikenen ud, dumper posten ind ad døren med Kristeligt Dagblad: "Teologiprofessor benægter Jesu opstandelse!" For en gangs skyld håber jeg ikke, de kære pårørende læser Kristeligt Dagblad. I dag er de i hvert fald bedre hjulpet med at læse deres bibel. Gud hjælpe den arme professor!