Hvad er der inden i ”sådan en talsmand”?

DYREVELFÆRD: Ifølge en tv-anmeldelse i Kristeligt Dagblad skulle formanden for landbrugets veterinærudvalg, Gert Karkov, have indstuderet, hvorledes der skal spilles på følelsesregistret af hensyn til medierne. Det billede af sig selv kan han ikke genkende

Som abonnent og daglig læser af Kristeligt Dagblad, giver Kristeligt Dagblads vinkling på etik og menneskesyn mig mange gode input i min dagligdag både som menneske, landmand og landmandspolitiker.

Normalt læser jeg ikke tv-anmeldelser, men når jeg opdager, jeg selv er omtalt, omend kun indirekte, af Kristeligt Dagblads radio- og tv-anmelder den 3. april under overskriften "Svinebæster", gør jeg en undtagelse.

Jeg er meget enig med betragtningerne om de elektroniske mediers virkemidler og gennemslagskraft, og tv-anmelderen refererer til, hvorledes dengang "saglige, nøgterne og følelses-kontrollerende politikere gik på jorden" var journalistikken anderledes .

Anmelderen omtaler mig som "en sådan talsmand", der står over for Reimer Bo i 21 Søndag om horrible svinetransporter, og jeg har indstuderet, hvorledes der skal spilles på følelsesregistret af hensyn til medierne. Det kan jeg ikke genkende. Min egen opfattelse, og den følelse, jeg har, er en ganske anden. Jeg reagerer som et menneske, som en landmand, der hver dag har med dyr at gøre, og jeg er dybt berørt af det, jeg ser, selvom jeg er på tv. Den professionelle-kontrollerende anmelder er mest optaget af, hvad der passer ind i hans opfattelse af, hvordan medierne og dagens nyhedsformidling ser ud fra anmelderstolen, og Formand for landbrugets veterinærudvalg.

Det er for mig tankevækkende, at en tv-anmelder med teologisk baggrund har et sådant menneskesyn, og omtaler mig som "en sådan talsmand", uden at nævne mit navn. Ja, betragter mig som en robot.

Jeg vil gøre opmærksom på: En landmand, der har et tilsvarende syn på dyr, skal ikke have med dyr at gøre. Hverken mennesker eller dyr er robotter, eller skal behandles som sådan hverken i eller uden for tv.

Gert Karkov,

Formand for landbrugets veterinærudvalg,

Immervad,

Hærvejen 14,

Vojens