Som Fanden læser Bibelen

ENHEDSLISTEN: At sidestille kritik af Israel med anti-semitisme tjener kun ét formål: at holde hånden over den israelske stats fortsatte undertrykkelse af palæstinenserne

I to indlæg har Poul Erik Andersen kastet sig ud i diverse analyser af Enhedslistens politik. Det er altid glædeligt at få mulighed for at debattere Enhedslistens politik, men det lader til at gå over Poul Erik Andersens forstand, at et ønske om grundlæggende sociale forandringer ikke er opbygget omkring had.

Måske hænger det sammen med Poul Erik Andersens eget engagement i det såkaldte Islamkritisk Netværk. Her er det netop had, der er styrende, hvilket Poul Erik Andersen blandt andet har givet udtryk for ved at sige, at Danmark snart vil blive erstattet af den islamiske republik Danallahbad.

Poul Erik Andersen antyder i sit indlæg, at Enhedslisten er præget af jødehad. Det gør han ved at henvise til to løsrevne citater af vores medlemmer på vores hjemmeside om henholdsvis massakren i Jenin og Enhedslistens holdning til blasfemiparagraffen.

Men at sidestille kritik af Israel med anti-semitisme tjener kun ét formål: at holde hånden over den israelske stats fortsatte undertrykkelse af palæstinenserne. Enhedslisten har i årevis bekæmpet nazister og deres anti-semitiske propaganda, og vi deltager år efter år i arrangementer for at mindes nazisternes ofre for Krystalnatten. Samtidig har Enhedslisten et nært samarbejde med den jødiske fredsbevægelse i Israel, ligesom vi har adskillige medlemmer med jødisk baggrund. Det er altså ikke jøder, vi bekæmper, men den israelske stats førte politik.

Når Poul Erik Andersen samtidig finder det suspekt, at Enhedslisten har over 530 artikler på vores hjemmeside, som er kritiske over for verdens supermagt nr. 1, begynder det at blive lidt tyndt. Jeg kan kun være stolt af, at Enhedslisten sætter fokus på og kritiserer, at supermagten USA iværksætter ulovlige krige, at man bortfører mennesker til torturstater, at man blokerer for aftaler om klimaproblemet, og at man øger uligheden i verden.

Poul Erik Andersens indlæg tyder også på, at han læser Enhedslistens program, som Fanden læser Bibelen. I hvert fald misser han, når han påstår, at Enhedslisten ønsker sovjetdiktatur, det afsnit, hvor Enhedslisten tager klart og utvetydigt afstand fra de totalitære regimer: "Det viser ikke mindst erfaringerne fra de påståede socialistiske samfund, hvor et lille, privilegeret mindretal udøvede et diktatur på bekostning af befolkningsflertallet. De uhyrlige forbrydelser mod menneskeheden, der her er begået, illustrerer hvad der sker, når magt korrumperer hos en lille elite, og når socialistiske elementer i den økonomiske og sociale politik ikke underbygges af en styrket politisk bevidsthed og gennemførte demokratiske rettigheder."

Enhedslisten arbejder således fortsat på at udvide de demokratiske rettigheder. Vi er det parti, som gang på gang påpeger, at udlændingelovgivningen, retspolitikken og EU-medlemskabet er med til at underminere demokratiet. Vi tror samtidig ikke på markedet som det ypperste hellige, som vil skabe goder for almindelige mennesker. Derfor arbejder vi for at udvide demokratiet til også at omfatte vores økonomi og vores arbejdspladser. Faktisk det stik modsatte af diktatur.

Afslutningsvis må jeg sige, at Poul Erik Andersens påstand om, at Globale Rødder, som jeg har deltaget i, skulle have smadret diverse storbyer, er lige så langt ude som hans påstande om Enhedslisten. Enhver, der kender til Globale Rødder, kender det ikke-voldelige aktionsgrundlag og kunne ved selvsyn se det udspille sig under EU-topmødet i 2002, som i modsætning til de tidligere topmøder forløb fredeligt.

Thomas Bugge,

jurist og folketingskandidat for Enhedslisten Sjælland.

Guldbergsgade 6,

København N