Drøje anmelderhug til Matador

62.000 billetter er revet væk, og der er dermed totalt udsolgt til alle Det Kongelige Teaters opførelser af musicalen Matador i Operaen i København

Men dagbladenes anmeldere gik skuffede hjem efter premieren på instruktøren Peter Langdals og komponisten Bent Fabricius-Bjerres udgave af nationalklenodiet, fremgår det af tirsdagens aviser.

Berlingske Tidendes anmelder, Jakob Steen Olsen, mener, at forestillingen er flot og forpustet, men at historien forbliver en diffus folkekomedie med jingler uden fokus og reel varme.

Politikens Monna Dithmer mener, at det aldrig bliver klart, hvad Peter Langdal & co. vil i Korsbæk andet end at sætte musik til de populære figurer.

Morgenavisen Jyllands-Postens Henrik Lyding sammenligner forestillingen med at spole igennem fjernsynsudgaven af Matador i højhastighedstempo, og her i avisen skrev Rikke Rottensten blandt andet, at forestillingen er teatralsk kaos af manglende overblik.

I Børsen skriver Lars Wredstrøm: Den stort anlagte musicalversion af Matador er en ligegyldighed, der kun kan gøre en trist./ritzau/