Det er en slags Matador-spil

Der skal en provokation til, hvis man vil sætte noget i gang, siger Den Danske Forenings formand om foreningens brætspil. Selv vil han bekæmpe den frihedstruende kolonisering

Vor tids frihedskæmpere.

Sådan lød det fra folketingspolitiker Søren Krarup (DF), da han tidligere på året var taler ved Den Danske Forenings 20-års jubilæum. Og det er i høj grad også sådan, at Den Danske Fore-nings formand, Harry Vinter, betragter sig selv og sit arbejde som formand gennem de seneste syv år.

På foreningens hjemmeside skriver den 51-årige bibliotekar og informationsmedarbejder i sit portræt, at han gerne vil bruge tid på alt andet end Den Danske Forening, men anser modstand mod den frihedstruende kolonisering for en pligt.

Som et led i den kamp har den stærkt indvandringskritiske forening nu lavet brætspillet Voldsmosespillet, hvor man med ludobrikker og terning skal undgå vold, knivstikkerier og aggressive muslimer for at komme helskindet gennem Voldsmose.

En slags Matador-spil, lyder det selv fra Harry Vinter, mens man i Odense Kommune overvejer en retssag, hvilket ikke vil være første gang for hverken foreningen eller dens formand.

Kommer der en retssag, må jeg tage en tur i retten. Det er der ikke noget at gøre ved. Der skal altså en provokation til, hvis man skal sætte noget i gang, siger Harry Vinter, som ikke mener, at han med spillet sætter tingene på spidsen, men kun beskriver virkeligheden i boligområder med mange etniske minoriteter.

Man kan ikke bagatellisere det her og sige, at det er sat på spidsen. Det er alvorligt, når folk udsættes for æresdrab eller andre ting. Nu er der lige en pige i Birkerød, der er blevet myrdet. Det skete så ikke i en ghetto, men det kunne det lige så godt have gjort, lyder det fra Harry Vinter.

Den omstridte forenings formand mener selv, at indvandrere bør sendes ud af Danmark, ikke mindst hvis de kommer fra det, han betegner som muhamedanske lande. Og i det hele taget har foreningen, der blev stiftet i 1987, flere gange gjort sig bemærket med sine udtalelser om indvandrings- og udlændingepolitik. Alligevel møder den opbakning fra centrale personer i den politiske top i Danmark.

Eksempelvis har de tre fremtrædende Dansk Folkeparti-medlemmer Søren Krarup, Jesper Langballe og Søren Espersen alle været medlemmer af Den Danske Forening. Og da de i 2002 meldte de sig ud var det primært fordi nogle af foreningens medlemmer ifølge Søren Krarup gentagne gange dummede sig med deres udtalelser, blandt andet ved at sammenligne muslimer med middelalderens pest.

rasmussen@kristeligt-dagblad.dk