Radikale kristne fører korstog mod muslimer

En tysk kristen gruppe er dannet med det formål at forsvare Europa mod indflydelsen fra islam

Radikale kristne fører korstog mod muslimer
Foto: stock.xchng.

Radikale kristne har slået sig sammen i den tyske by München med det formål at bekæmpe islams indflydelse på den vestlige verden. Gruppen kalder sig selv Deus Vult Amorem, hvilket betyder Gud vil kærligheden, og dens medlemmer ser sig selv som moderne korsriddere, der har til opgave at forsvare kristendommen imod islam.

Ifølge gruppens hjemmeside vil den i løbet af det kommende år være til stede ved en række arrangementer om islam, blandt andet ved en stor demonstration mod Europas islamisering foran Europa-Parlamentet i begyndelsen af september. Gruppen understreger, at den tager afstand fra enhver brug af vold.

Deus Vult Amorem opfordrer folk til at møde talstærkt op til arrangementerne for at vise deres protest mod islam, og det er allerede lykkedes gruppen at forstyrre adskillige offentlige møder og forhindre islamvenlige eksperter i at komme til orde. For eksempel forsøgte Münchens borgmester, Christian Ude, for nylig at forsvare byggeriet af en ny moské ved et offentligt møde, men han blev pebet ud af tilskuerne.

Ved et andet arrangement skulle juraprofessor og islamekspert Mathias Rohe holde et foredrag med en efterfølgende debat, men stemningen i salen mellem den kristne gruppe og det muslimske publikum blev hurtigt så ophedet, at mødet måtte afbrydes.

Ifølge religionsforsker Gerhard Neumann er det ikke noget tilfælde, at en gruppe som Deus Vult Amorem bliver dannet netop nu.

Vatikanet har ændret kurs over for islam. Før hen lagde paven vægt på det stille diplomati, men nu kritiserer Vatikanet åbent de islamiske lande, og det giver grupper som Deus Vult Amorem vind i sejlene, siger han.

Ifølge Deus Vult Amorem er der mange ligheder mellem Europa i dag og Europa på korstogenes tid.