Abortmodstand på to ben

KRISTENDEMOKRATERNE: Der er i dag stort flertal bag den nuværende abortlovgivning, men det gør ikke behovet for at ytre modstand mod denne lov mindre

Kampen for de ufødte børns rettigheder skal fortsat gå på to ben. Det ene ben er en konstruktiv kamp for at nedbringe aborttallet ved at forebygge uønskede graviditeter og støtte den gravide kvinde til at vælge at føde sit barn.

Det andet ben er en fortsat kamp mod fri abort. Med udgangspunkt i at menneskelivet begynder ved befrugtningstidspunktet, kan det ikke accepteres, at vi i Danmark tillader, at det ufødte menneskeliv legalt aflives i de første 12 uger.

Der er i dag stort flertal bag den nuværende abortlovgivning, men det gør ikke behovet for at ytre modstand mod denne lov mindre tværtimod. I den situation er der netop brug for mennesker, der tør stille sig på det ufødte barns side. En folkestemning ændres ikke ved at holde sin mund, men ved at stå ved sine grundholdninger uanset hvad der er populært her og nu.

EN AFSKAFFELSE af fri abort vil ikke betyde, at der ikke længere vil være aborter i Danmark, men en indskrænkning af adgangen til abort vil betyde, at der er nogle aborter, der ikke længere vil blive foretaget, og dermed vil nogle liv være reddet. En sådan lovændring skal naturligvis ledsages af en omfattende indsats for at støtte de pågældende familier. Det er vigtigt, at vi tør tale om abort. Der er mange tabubelagte spørgsmål, der trænger til at komme frem i lyset.

Hvorfor anses det for mere kærligt, at en gravid kvinde vælger en abort frem for at bortadoptere sit barn til et barnløst par, der brænder efter at få et barn? Hvilke fysiske og psykiske følgevirkninger er der efter en abort? Hvor mange kvinder er blevet presset til at få abort af manden, familien, venner, lægen eller andre? Hvilke tiltag kan forhindre, at kvinder vælger abort, fordi de ikke kan overskue et barn af økonomiske eller sociale årsager? Hvilke tiltag kan forhindre, at kvinder bliver uønsket gravide efter ubeskyttet sex ofte i beruset tilstand?

VI ER I Danmark så fokuseret på, at vi skal have valgmuligheder, og livet skal være så enkelt og bekvemt som muligt, men det er en narresut. At gøre sig til herre over liv og død har alvorlige konsekvenser for vores menneskesyn. Det er dog fattigt, at det første, en gravid kvinde skal forholde sig til, når lægen konstaterer, at hun er gravid, er datoen for screening af fostret med henblik på en eventuel aflivning af fostret, hvis det har "fejl". Det er vigtigt at fastholde den klare kamp for fostrets rettigheder, fordi presset på hvert enkelt menneskes enestående værdi bliver større og større.

Marianne Karlsmose,

adjunkt,

Frøstrupvej 192

Nr. Nebel