Liste Ø lister af

VK-regeringen er stadig afhængig af Ny Alliance, som har tabt noget af pusten. Enhedslisten kommer ikke i Folketinget

Mens statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) kan hente lidt opmuntring i den seneste meningsmåling, ser det dystert ud for Enhedslisten, som ikke klarer spærregrænsen. Liste Ø får kun 1,8 procent af stemmerne i den seneste meningsmåling foretaget af Catinét Research for Ritzau. Partiet må forlade Folketinget efter 13 år på Christiansborg. Her er det Frank Aaen, der fredag den 2. november 2007 mødte op ved Hotel Comwell i Himmelev ved Roskilde hvor statsministeren skulle løbe sin daglige løbetur. Man var mødt op i orange kedeldragter og sorte hætter for på den måde at få fokus på Guantanamo-fangerne og Irakkrigen. -
Mens statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) kan hente lidt opmuntring i den seneste meningsmåling, ser det dystert ud for Enhedslisten, som ikke klarer spærregrænsen. Liste Ø får kun 1,8 procent af stemmerne i den seneste meningsmåling foretaget af Catinét Research for Ritzau. Partiet må forlade Folketinget efter 13 år på Christiansborg. Her er det Frank Aaen, der fredag den 2. november 2007 mødte op ved Hotel Comwell i Himmelev ved Roskilde hvor statsministeren skulle løbe sin daglige løbetur. Man var mødt op i orange kedeldragter og sorte hætter for på den måde at få fokus på Guantanamo-fangerne og Irakkrigen. - . Foto: Keld Navntoft.

Statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) kan hente lidt opmuntring i den seneste meningsmåling. Venstre synes at have vendt skuden efter partiets dårlige start på valgkampen.

Det viser en meningsmåling, som Catinét Research har udført for Ritzau.

I meningsmålingen, som er udført mellem onsdag og lørdag, står Venstre til 26,8 procent lørdag mod 26,9 procent fredag. Partiet ligger stadig under valgresultatet på 29 procent i 2005, men har bevæget sig markant frem i forhold til resultatet i valgkampens første uge.

De Konservative siver stadig til 7,8 procent lørdag mod 8 procent fredag. Dermed ligger partiet 2,5 procentpoint under valgresultatet fra 2005 på 10,3 procent. Til gengæld går Dansk Folkeparti lidt frem til 11,5 procent lørdag, men er fortsat under valgresultatet. VKO-flertallet er forsvundet, da kun 83 mandater peger på Fogh. Derfor er han stadig afhængig af støtte fra Ny Alliance, som går lidt tilbage, men står til 12 mandater.

VK-regeringen har også snævert flertal med midterpartierne De Radikale og Ny Alliance. Der er tilsammen 88 mandater bag Venstre, De Konservative, Ny Alliance og De Radikale mod 87 mandater hos Socialdemokraterne, SF og Dansk Folkeparti.

I oppositionen synes Socialdemokraterne at stå stille. Partiet får 24,2 procent lørdag ligesom fredag og ligger under valgresultatet. Efter fremgang de seneste dage er Venstre igen det største parti med 48 mandater mod 44 mandater til S.

De Radikale får 7,5 procent af stemmerne og står til 14 mandater. SF står stadig som valgets store vinder og får 22 mandater dobbelt så mange som nu. I meningsmålingen har folkesocialisterne 12,3 procent af stemmerne og bliver Folketingets tredjestørste parti lige foran Dansk Folkeparti.

Det ser dystert ud for Enhedslisten, som ikke klarer spærregrænsen. Liste Ø får kun 1,8 procent af stemmerne i meningsmålingen og må forlade Folketinget efter 13 år på Christiansborg. Det vil ikke bare være en bet for partiet, men svækker også Helle Thorning-Schmidts chancer for at fortrænge Fogh som statsminister. Ved folketingsvalget i 2005 fik Enhedslisten 3,4 procent af stemmerne, så vælgernes støtte til partiet er næsten halveret.

Kristendemokraterne kommer ifølge meningsmålingen heller ikke i Folketinget. Partiet står lørdag kun til 1,3 procent af stemmerne, men kan glæde sig over lidt fremgang efter en træg start på valgkampen.

Kristendemokraterne kan trøste sig med, at intet er afgjort før valgdagen. Mange vælgere har ikke afgjort, hvor de vil sætte deres kryds. I meningsmålingen var ca. 21 procent af de adspugte mere end hver femte i tvivl om, hvilket parti de vil vælge. /ritzau/