Camre afviser kritik af folketingsbeslutning

Da vælgerne valgte Mogens Camre til Folketinget, havde han allerede besluttet sig for at droppe Christiansborg

Dansk Folkepartis EU-parlamentariker, Mogens Camre, overraskede i går de fleste – og i hvert fald vælgerne – ved at meddele, at det nyvalgte folketingsmedlem nedlægger sit mandat på tinget til fordel for en fortsat karriere i parlamentet. -
Dansk Folkepartis EU-parlamentariker, Mogens Camre, overraskede i går de fleste – og i hvert fald vælgerne – ved at meddele, at det nyvalgte folketingsmedlem nedlægger sit mandat på tinget til fordel for en fortsat karriere i parlamentet. - . Foto: Claus Bech Andersen.

Først ville han. Så ville han ikke og så viste det sig, at han aldrig havde villet. Dansk Folkepartis EU-parlamentariker, Mogens Camre, overraskede i går de fleste og i hvert fald vælgerne ved at meddele, at det nyvalgte folketingsmedlem nedlægger sit mandat på tinget til fordel for en fortsat karriere i parlamentet.

Den historiske beslutning, som har medført en hård kritik, blev allerede truffet for flere uger siden, men kun Dansk Folkepartis EU-ordfører, Mogens Camres nære ven Morten Messerschmidt, fik ved den lejlighed noget at vide. Selvom det fra starten har stået klart, at EUs regler forhindrede Camre i have et dobbeltmandat, så forklarer han i dag, at tirsdagens folketingsvalg kom som en overraskelse for ham.

Situationen er jo den, at jeg kunne være hoppet af den dag, valget blev udskrevet. Men det, følte jeg, var en umulig situation, fordi det ville blive betragtet som et svigt af partiet lige i valgkampens start. Det er jo problematisk uanset hvad, men måske mindre problematisk nu end før. Det er jo mærkeligt, at man taler om, at jeg svigter mine vælgere. Alle de EU-parlamentarikere, som står i kø for at skifte til Folketinget og som rent faktisk forlader parlamentet de svigter jo de vælgere, som stemte på dem til Europaparlamentsvalget, forklarer Mogens Camre.

Ifølge Dansk Folkepartis formand, Pia Kjærsgaard, kom beslutningen som en overraskelse. Hun mener dog ikke, at Mogens Camre svigter sine vælgere med beslutningen.

EU-parlamentarikerens suppleant, Ulla Dahlerup, er dog mindre forstående. Ulla Dahlerup havde i to dage fejret, at hun skulle i EuropaParlamentet som hans suppleant. Så læste hun på en netavis, at det skulle hun ikke alligevel, fordi Mogens Camre dropper Folketinget til fordel for parlamentet.

Det er at gøre grin med vælgerne. Jeg har fået en ufortjent lussing og ikke hørt ét ord fra Mogens, siger Ulla Dahlerup.

Mogens Camres danske kolleger i Europa-Parlamentet kalder Mogens Camres forklaring om, at han ønsker at færdiggøre arbejdet med den nye EU-traktat, for patetisk.

For det første er det Folketinget og ikke EU-Parlamentet, der skal afgøre, om den traktat skal vedtages eller ej, og for det andet burde han jo så have trukket sig før valget i tirsdags, siger Dan Jørgensen (S). /ritzau/