Stor risiko for misbrug blandt unge med DAMP

Unge med DAMP risikerer at ende i misbrug, fordi de aldrig får stillet en diagnose. Mere end fire procent af befolkningen lider af sygdommen, men under en procent er i behandling

Mere end fire procent af befolkningen lider af ADHD, men under en procent er i behandling. Mange, der lider af sygdommen, risikerer derfor at ende i misbrug. -
Mere end fire procent af befolkningen lider af ADHD, men under en procent er i behandling. Mange, der lider af sygdommen, risikerer derfor at ende i misbrug. -. Foto: Picasa 2.6.

Mange unge med ADHD bedre kendt som DAMP får aldrig stillet en diagnose - og derfor er de tilbøjelige til at ende i misbrug, skriver dr.dk.

Det viser en undersøgelse lavet af Center for Misbrugsbehandling, hvor flere end 200 udvalgte misbrugere over to år er blevet undersøgt for psykiske lidelser. 

Undersøgelserne viser, at det især er ADHD, misbrugerne aldrig er blevet behandlet for. Og mange af dem oplever at kunne fungere bedre i samfundet, når de begynder deres misbrug, fortæller Psykiater og overlæge i Team for misbrugs-psykiatri Henning Laugesen. 

Og derfor skal der gøres mere for at diagnosticere klassens vilde drenge, mener han.

Undersøgelserne fortsætter endnu et år inden de endelige konklusioner ligger fast.

Det anslås, at mere end fire procent af befolkningen lider af ADHD, men under en procent er i behandling.