Holland afværger boykot

Holland overlever første arabiske boykot

Festivalens ledelse, der i sidste uge besluttede at boykotte børnefilmen på grund af den højrepopulistiske politiker Geert Wilders’ kommende film om islam, har nu fået en undskyldning fra den hollandske regering. -
Festivalens ledelse, der i sidste uge besluttede at boykotte børnefilmen på grund af den højrepopulistiske politiker Geert Wilders’ kommende film om islam, har nu fået en undskyldning fra den hollandske regering. -. Foto: stock.xchng.

Efter trusler om boykot er den hollandske børnefilm Where is Sinterklass Horse atter på programmet på denne uges børnefilmfestival i Kairo.

Festivalens ledelse, der i sidste uge besluttede at boykotte børnefilmen på grund af den højrepopulistiske politiker Geert Wilders kommende film om islam, har nu ifølge festivalledelsen selv fået en undskyldning fra den hollandske regering. Det har ændret situationen, og derfor slipper Holland fra at opleve den første arabiske boykot, allerede inden Wilders film er blevet vist.

Den hollandske statsminister sagde klart og tydeligt, at Hollands regering ikke deler Wilders synspunkter og tager afstand fra filmen. Så der er ikke længere nogen boykot, siger festivalens vicepræsident Soheir Abdel Kader til Kristeligt Dagblad.

Geert Wilders islamkritiske film, der nu er lagt ud på internettet, bliver mødt med massiv kritik. -
Geert Wilders islamkritiske film, der nu er lagt ud på internettet, bliver mødt med massiv kritik. -