Kort nyt

Kort nyt Danmark

Løkke betaler penge tilbage

Blæsten om finansminister Lars Løkke Rasmussens (V) udgiftsbilag fra tiden som borgmester i Frederiksborg Amt har fået ham til at bede revisionsfirmaet Ernst & Young om at gennemgå bilagene. Samtidig tilbagebetaler han 3140 kroner for et New York-besøg.

Finansministerens beslutning kommer samtidig med, at Statsforvaltningen Hovedstaden i går besluttede ikke at indlede en såkaldt tilsynssag mod Lars Løkke Rasmussen. Det skete med henvisning til, at der ikke ses at foreligge omstændigheder, der begrunder en sådan sag.

/ritzau/

Flere ind i katastrofeområde

Mange tusind hjemløse og sårede i Myanmar (Burma) får langsomt mere og mere hjælp. Selvom landets militærdiktatur fortsat forhindrer tusindvis af nødhjælpsarbejdere i at komme frem til den cyklonramte del af landet, er Dansk Røde Kors generalsekretær Anders Ladekarl optimistisk efter et besøg i landet.

Vi oplever dagligt, at styret langsomt slipper flere og flere folk ind i landet, så vi kan komme frem med hjælpen, siger Anders Ladekarl til Ritzau. Han appellerer samtidig til, at andre organisationer fokuserer mere på, at hjælpen kommer frem til de nødstedte, end at det er organisationerne selv, der bringer hjælpen helt frem.

Vi har ingen interesse i at råbe for højt op og brokke os over styret, mens vi kan se, at de langsomt bløder op, forklarer Anders Ladekarl.

/ritzau/

Færre elever på højskole

En af Danmarks højborge højskolerne har svært ved at tiltrække elever. I løbet af de seneste 10 år er der blevet 40 procent færre elever på de danske folke- og ungdomshøjskoler. I 1997 var der 10.353 elever, og i 2007 var tallet faldet til 6221, oplyser Danmarks Statistik.

Hårdest er det gået ud over de almindelige kurser, som udgør størstedelen af holdene. I 1997 var der 7308 elever, 10 år efter var der 4367. Kurserne med idræt og gymnastik har klaret sig lidt bedre og har haft en stabil udvikling de seneste 10 år.

/ritzau/

25 kunstnere får stipendier

840.000 kroner fordelt over de næste tre år. Med så mange penge på lommen doneret fra Statens Kunstfond kan 25 kunstnere nu hellige sig kunsten inden for deres forskellige genrer uden at bekymre sig om, hvorvidt de kan leve af deres kunst.

De 25 er alle på listen over årets treårige arbejdsstipendier fra Statens Kunstfond, der dermed investerer i alt 21 millioner kroner i dansk kunst. Blandt modtagerne, der fik stipendierne overrakt i går aftes.

/ritzau/