Vatikan-astronom vil ikke udelukke rumvæsener

Der kan sagtens eksistere intelligente skabelse andre steder end på jorden, mener argentinsk teolog og astronom

Disse aliens er produkter af fri fantasi, men udtalelser fra en af Vatikanets astronomer har ikke desto mindre startet en ny og ganske virkelig debat om liv på andre planeter.  –
Disse aliens er produkter af fri fantasi, men udtalelser fra en af Vatikanets astronomer har ikke desto mindre startet en ny og ganske virkelig debat om liv på andre planeter. –. Foto: Dennis BeekEPA.

En af Vatikanets astronomer udtaler i Vatikanstatens officielle avis, LOsservatore Romano, at der måske er intelligent liv på andre af universets planeter, og at de måske oven i købet ikke behøver tilgivelse ved Jesus.

Pastor Jose Gabriel Funes er leder af Vatikanets Observatorium og udtalte sig i et interview med overskriften Rumvæsenet er min bror.

På samme måde som der eksisterer en mangfoldighed af skabelser på jorden, så kan der eksistere andre skabelser, oven i købet intelligente, skabt af Gud, siger den argentinske teolog, som tilføjer, at det ikke nødvendigvis er i konflikt med menneskers tro, for vi kan ikke sætte grænser for Guds frihed til at skabe.

Ifølge Jose Gabriel Funes kan det forholde sig sådan, at andre intelligente væsner i det ydre rum ikke har været ude for et syndefald som mennesket og derfor slet ikke behøver at frelses for eksempel gennem en religion som kristendommen.

Måske lever de bare i fuld harmoni med deres skaber, siger den teologiske astronom. På et spørgsmål om andre væsner i rummet kan opnå Guds tilgivelse, hvis de alligevel skulle have syndet siger Funes:

Selvfølgelig vil også de på en eller anden måde kunne få glæde af Guds nåde.

Ikke overraskende mener Jose Gabriel Funes, at teorien om Big Bang sagtens kan eksistere side om side med den bibelske udgave af skabelsen. Endelig mener han, at den katolske kirke har erkendt, at det var en fejl, da kirkens inkvisition dømte astronomen Galilei for at sige, at Jorden kredser om Solen og ikke omvendt.

kirke@kristeligt-dagblad.dk