Hornbech skulle lære mere om islam

Den aktuelle sag med kirke- og integrationsminister Birthe Rønn Hornbechs (V) holdning til brugen af det muslimske tørklæde skaber ivrig debat blandt Kristeligt Dagblads læsere

I SIT INDLÆG Vi skal kunne mestre dialogen den 9. maj fortæller Birthe Rønn Hornbech Kristeligt Dagblads læsere følgende: En ung muslimsk kvinde har afsløret for vores integrationsminister, at da hun blev 16 år, stod det hende pludselig klart, at hun ville bære tørklæde.

Forældrene og de ældre søskende forsøgte at tale hende fra beslutningen, da de syntes, hun var for ung, men den unge veluddannede kvinde siger: Hvis Danmark indfører tørklædeforbud, rejser jeg fra Danmark.

Birthe Rønn Hornbech fortsætter, at konsekvensen af et tørklædeforbud for alle eller bestemte grupper kan altså blive, at vi kommer til at tage afsked med nogle af de dygtigste og mest ærlige kvinder, mens de, der lader sig undertrykke og de, der er parat til at optræde på skrømt, vil forblive i landet. Er Danmark virkelig bedst tjent med det?

Ja, det er Danmark. Ligesom Danmark er tjent med en integrationsminister, der tager hul på det kæmpemæssige stof, som for tiden udkommer i bøger, artikler og på blog under temaoverskriften: Islamiseringen af Europa.

Hun kan starte med al-Qaeda i Europa (2006), hvori terrorisme-eksperten Lorenzo Vidino konkluderer i bogen på 413 sider, at det ny Afghanistan alias fristed for terrornetværk i virkeligheden findes i Europa. Grunden til, at det har kunnet lade sig gøre at opbygge så mange terrorceller i Vesteuropa er, at de europæiske asylregler og emigrationslove er for liberale. Plus at århundreders demokratisk lovgivningsarbejde med det formål at sikre den enkelte borger mod at havne i en politistat har vist sig at yde terrorister den optimale beskyttelse.

RØNN HORNBECH kan måske have særlig fornøjelse af følgende forfattere og forskere, der alle er muslimer, og hvis publikationer derfor ikke bekvemt kan afvises med islamofobi: Azar Nafisis Reading Lolita in Tehran (2003) om den iranske revolution og problemerne, det skabte for kvinderne, Irshad Manjis Problemet med islam (2005), eller Bouthaina Shaabans Both right- and lefthanded hvor kvinder i fem muslimske lande fortæller om deres elendige liv.

Rønn Hornbech finder det stærkt beklageligt, at så mange danskere slet ikke synes at kunne tage andres religion alvorligt, men tværtimod synes at være grebet af en religionsfobi, der indskrænker respekten for alle troende.

Jeg finder det stærkt beklageligt, at et så vidende og begavet menneske fremturer med at benægte fakta og lukke øjnene for, at islam ikke kun er en religion og derfor ikke kan sættes på fællesnævner med kristendom, hinduisme og buddhisme.

Islam er en lovreligion, der gennemsyrer alle dele af samfunds- og familielivet med sin klanbaserede og patriarkalske tankegang. Det gør islam til en politisk ideologi, som er uforenelig med de individbaserede vestlige demokratier medmindre Koranen underkastes kritisk teksttolkning og reformeres.

Taget i betragtning, at Det Muslimske Broderskab og dets alliancepartnere målrettet er i gang med at islamisere Europa med en kombination af demografi og religiøse særkrav, ikke mindst tørklædet, er det dybt foruroligende, at så mange politikere åbenbart hverken kan eller vil læse på lektien.

Lone Nørgaard,
lektor, cand.mag.
Normasvej 39,
Frederiksberg