Politiker: Ok at begrave kvinder levende

Pakistanske politikere er rystede, efter parlamentsmedlem forsvarer æresdrab. Han mener, det er i orden at begrave fem kvinder levende

En pakistansk politiker mener, det er ok at myrde kvinder, når de går imod landsbyens ældste. -
En pakistansk politiker mener, det er ok at myrde kvinder, når de går imod landsbyens ældste. -. Foto: .

Der gik en chokbølge gennem det pakistanske parlament i Islamabad, da et mandligt parlamentsmedlem lørdag forsvarede, at fem kvinder var blevet skudt og derefter begravet, mens de stadig levede. Det skriver Ritzau.

- Der er tale om traditioner, som er hundrede år gamle. Jeg vil fortsætte med at forsvare dem, sagde Israr Ullah Zehri.

Han er valgt i Baluchistan-provinsen i den sydvestlige del af landet, hvor æresdrabene fandt sted.

Kvindernes forbrydelse var, at de selv ønskede at vælge, hvem de ville gifte sig med.

De blev myrdet for en måneds tid siden i Baba Kot, en afsides landsby i Jafferabad-området. Kvinderne havde besluttet sig til at gå imod landsbyens ældre, og selv vælge deres ægtemand.

Kvinderne, hvoraf tre var teenagere, blev hentet af seks mænd. De blev kørt ud på en mark, hvor de blev banket og skudt. Herefter blev de begravet, mens de stadig levede.
En af gerningsmændene skal være i familie med en topembedsmand i Baluchistan.

Debatten om æresdrabene blev noget overophedet i parlamentet. Flere parlamentarikere rejste sig i protest mod og Israr Ullah Zekri og kaldte handlingen "barbarisk".

En af dem, der blev stærkt oprørt, er Nilofar Bakhtiar, som var minister for kvindeanliggender under Pakistans forrige regering. Dengang var hun højlydt fortaler for en lov, som straffer personer, der udfører såkaldte æresdrab.

- Jeg er chokeret, Jeg føler, at vi bevæger os tilbage til udgangspunktet igen. Det er meget trist for mig, siger hun til Ritzau.

Det får dog ikke Israr Ullah Zekri til at ændre mening. Han mener, at det er et internt anliggende for Baluchistan-regionen.

- Kun de, der optræder amoralsk, skal være bange, sagde han og tilføjede, at stammetraditionen har medvirket til at lægge låg på amoralsk opførsel.