Troende kan købe Obama-varer

Barack Obama-kampagnen udsender en kollektion af valg­varer designet til troende vælgere

Ny kollektion af ”valgvarer” med religiøs biklang kan købes for få dollar i den demokratiske præsidentkandidats omfattende internetbutik.
Ny kollektion af ”valgvarer” med religiøs biklang kan købes for få dollar i den demokratiske præsidentkandidats omfattende internetbutik. .

Sidsel Nyholm,
skriver fra USA

Barack Obamas tilhængere kan nu udtrykke både deres gudstro og deres politiske holdninger ved at klistre Troende for Obama-mærkater i bilens bagrude eller ved at pynte tøjet med nåle, der med en henvisning til abortretten proklamerer Pro-familie, pro-Obama.

Mærkaterne og nålene er del af en ny kollektion af valgvarer med religiøs biklang, som nu kan købes for få dollar i den demokratiske præsidentkandidats omfattende internetbutik, hvor tilhængere også kan erhverve sig mere sekulære varer såsom økologiske t-shirts med Barack Obamas kontrafej, plakater og kaffekrus med kampagnens logo.

Kollektionen er Obama-kampagnens seneste træk i et ambitiøst forsøg på at gøre indhug i gruppen af troende vælgere, der ifølge opinionsmålinger føler sig mere velkomne i det republikanske end i det demokratiske parti. Den nyeste måling viser, at blot 25 procent af de vælgere, der betegner sig som hyppige kirkegængere, agter at stemme på Barack Obama til præsidentvalget den 4. november.

Både demokraten og hans republikanske modstander, John McCain, bejler eksempelvis ihærdigt til den store katolske vælgerblok, der i syv ud af de seneste otte amerikanske præsidentvalg har stemt på den vindende kandidat. Obama-kampagnens udvalg af varer med religiøse sloganer omfatter således også skilte og mærkater med teksten Katolikker for Obama.

Lederen af Barack Obamas kontor for religiøse forhold, Paul Monteiro, oplyser, at den nye kollektion også snart vil inkludere produkter rettet mod vælgere fra andre trosretninger end kristendommen. Ifølge internettjenesten Beliefnet er Obama-kampagnen desuden på vej med varer med slogans som Gejstlige for forandring og Pro-Israel pro-Obama.

nyholm@kristeligt-dagblad.dk