Teologi koster statsstøtte

Frelsens Hærs Ungdom i Norge mister statsstøtten næste år, fordi de nægter homoseksuelle at blive soldater i frelserhæren

Frelsens Hærs Ungdom i Norge mister statsstøtten næste år, fordi de nægter homoseksuelle at blive soldater i frelserhæren. -
Frelsens Hærs Ungdom i Norge mister statsstøtten næste år, fordi de nægter homoseksuelle at blive soldater i frelserhæren. -. Foto: stock.xchng.

Et utal af norske kirkelige organisationer frygter, at de står næst i rækken til at miste statsstøtte, efter det såkaldte fordelingsudvalg har meddelt Frelsens Hærs Ungdom, at organisationen mister sin statsstøtte på årlige 1,2 millioner norske kroner.

Fordelingsudvalget trækker støtten, fordi Frelsens Hærs Ungdom ikke tillader hverken homoseksuelle eller samboende at blive soldater i hæren. Og når man ikke kan blive soldat, kan man heller ikke blive leder og betingelsen for statsstøtte er, at der skal være lige betingelser for alle i organisationen.

Carl Gjerdrum fra Fordelingsudvalget siger til NRK Norges svar på DR at Frelsens Hærs Ungdom blot kan være en organisation i rækken.

Vi er ikke færdige med at gennemgå ansøgningerne, og jeg udelukker ikke, at flere organisationer mister statsstøtten, siger han.

Norsk Råd for Mission og Evangelisering har 30 kirkelige organisationer og kristne trossamfund som medlem. Her lover generalsekretær i organisationen Rolf Kjøde, at Fordelingsudvalget får kamp til stregen.

Det syn på homoseksualitet, som Frelsens Hær har, er det samme som den norske kirke havde frem til Kirkemødet i november, siger han til Vårt Land.

Så skal de norske biskopper, som trods Kirkemødets beslutning fortsat ikke vil vie homoseksuelle, vel også miste deres statsstøtte, hvis man skal følge udvalget for børn og ligestilling, som står bag det lovforslag, som historieløse politikere har vedtaget, siger Rolf Kjøde.

Det norske Storting skal inden længe diskutere trossamfunds ret til egen etiske overbevisning som følge af et udvalgsarbejde om sagen.

benteclausen@kristeligt-dagblad.dk