Kort nyt

Kort nyt
Foto: .

Operachef Holten stopper

Det Kongelige Teater skal nu på jagt efter en ny operachef, efter at operachef Kasper Holten har meddelt teatrets bestyrelse, at han ikke ønsker at forlænge sin kontrakt, når den udløber den 31. juli 2011. Til den tid vil Kasper Holten have været operachef i 12 år, og han begrunder beslutningen med, at han "vil stoppe, mens legen er god". Jeg er meget stolt af at have været den operachef, som kom til at stå i spidsen for udflytningen til og åbningen af Operaen på Holmen, ligesom jeg er stolt af mange af de kunstneriske resultater, vi allerede har nået, siger han i en pressemeddelelse. /ritzau/

2008 var et godt år for dansk film

Film som "Flammen og Citronen" og "Rejsen til Saturn" var med til at gøre 2008 til rekordår for dansk film i de danske biografer. 4,3 millioner gange gik danskerne sidste år ifølge dr.dk/Nyheder ind i mørket for at se en dansk film, til trods for at finanskrisen var begyndt at kradse. Dermed bliver det tidligere rekordår 1981 slået med 200.000 billetter. Dengang købte biografgængerne 4,1 millioner billetter til danske film som for eksempel premierefilmen "Olsen- banden over alle bjerge". Den mest sete danske film sidste år var "Flammen og Citronen", der solgte 673.312 billetter.

Bog om vind- og vandmøller

Lektor Anna Marie Lebech-Sørensen har netop lagt sidste hånd på fjerde og foreløbig sidste bind i bogserien

"Vindmøller og vandmøller i Danmark", hvor hun har beskrevet de danske møllers skæbne. Et projekt, hun kalder både nedslående og opløftende. Nedslående på grund af uvægerlig tilbagegang i antallet af møller og opløftende, fordi mange møller trods alt er blevet restaureret og bevaret for eftertiden.Bogen indeholder en grundig beskrivelse af 34 møller, blandt andre Vitsø Pumpemølle på Ærø og indvinding af agerjord og Oxholm Mølle på Øland og Skamstrup Mølle på Sjælland, der begge genopstod af asken og som de fleste møller har en spændende historie. At bevare møllerne som kulturminder er en bekostelig affære, men takket være mange frivillige møllepassere og lokale møllelaug undgår mange af landets møller forfald. Prins Henrik har skrevet forordet til "Vindmøller og vandmøller i Danmark".

Astrid Noack-værker udstilles

Fra i dag og frem til 31. maj viser Thorvaldsens Museum i København udstillingen "Stærkere end livet" med værker af billedhuggeren Astrid Noack (1888-1954). Herunder en statue af Anna Ancher, der blev skabt til Skagens Museum i slutningen af 1930'erne. Udstillingen er blevet til i samarbejde med Holstebro Kunstmuseum.

kultur@kristeligt-dagblad.dk