- Kirken skal snakke mere om sex

Kirken har stirret sig blind på debatten om homo-ægteskaber, mener norske kirkefolk

Kirken har været alt for tavs i den brede debat om sex og samliv, mener norske kirkefolk. -
Kirken har været alt for tavs i den brede debat om sex og samliv, mener norske kirkefolk. -. Foto: stock.xchng.

Debatten om vielser af homoseksuelle fylder så meget i det norske kirkeliv, at præster og biskopper helt har glemt at forholde sig til andre, mere presserende spørgsmål om seksualitet.

- Folk får det indtryk, at kristne mener, at homoseksualitet er det eneste, som er i strid med kristen etik, siger informationschef i Norsk Luthersk Missonsforbund, Espen Ottosen, til NRK.

Sex på TV
Espen Ottosen peger på reality-serien Paradise Hotel på norsk TV3, som han mener gør uforpligtende sex til en forudsætning for at deltage i konkurrencen.

- Her har vi brug for en debat, og jeg er skuffet over, at den ikke er der, siger han.

Homo-debat overskygger
Selvom han er stærk modstander af ægteskab mellem homoseksuelle, mener han, at homo-debatten har skabt et problem for kirken som formidler af et budskab om forpligtende kærlighed.

Biskop over Borg Stift og tidligere samlivsrådgiver, Helga Haugland Byfuglien, mener ligeledes, at kirken aktiv skal involvere sig i den offentlige debat om samliv og seksualitet.

Kirken tavs i årevis
- Det har vi ikke haft i virkelig mange år, siger hun og giver sin forklaring på, hvorfor kirken er så optaget af debatten om homoseksuelle ægteskaber.

- Måske har det været nemmere for os at snakke om homoseksualitet, fordi det angår langt færre, siger Helga Haugland Byfuglien.