Kristendemokrater vil støtte homoseksuelle

Sveriges kristendemokrater skal støtte alle slags familier deriblandt homoseksuelle forældre, mener en arbejdsgruppe i partiet

Foto:
Foto: . Foto: colourbox.

Homoseksuelle forældrepar i Sverige skal fremover kunne regne med Kristendemokraternes støtte.

Det mener en arbejdsgruppe i partiet, der netop er kommet med et udspil til en revideret familiepolitik. Det skriver den svenske avis Dagen.

Ikke kun kernefamilier
Forslaget går ud på, at Kristendemokraterne skal støtte alle typer familier - også homoseksuelle par med børn. Med den nye familiepolitik ønsker partiet at komme af med rollen som 'kernefamiliefundamentalister'.

- Vi ved, at familierne ser forskellige ud. Mange forældre bliver skilt og er alene med børn, en del forældre er homoseksuelle, og der er måske to forældrepar, der deler ansvaret for børnene. Vi vil støtte alle familier, siger Emma Henriksson, der er Kristendemokraternes familiepolitiske talsperson.

Fokus på barnets bedste
Ifølge Emma Henriksson er der ingen modsætning i at føre en familiepolitik, som er 'for alle' samtidig med at være imod homoseksuelle ægteskaber og homoseksuelles ret til adoption.

- Vores stillingstagen i de sager tager udgangspunkt i barnets bedste og ikke de voksnes rettigheder, siger hun.

Forslagene i det nye udspil handler blandt andet om økonomisk støtte til ressourcesvage familier og uddannelse af forældre til børn i skolealderen.

Bør fremme 'det naturlige'
Til efteråret skal Kristendemokraterne tage stilling til forslaget, men det får allerede kritik med på vejen fra egne rækker. Tuve Skånberg, der stiller op til EU-Parlamentet for Kristendemokraterne, mener, at forslaget risikerer at få Kristendemokraternes familiepolitik til at fremstå utydelig

- For nylig kæmpede vi for ægteskabet og tabte det. Så det kan virke, som om vi i denne sag bare retter ind, siger han.

Ifølge Tuve Skånberg bør Kristendemokraterne fortsætte med at føre en politik, der fremmer 'den naturlige familie' som det bedste alternativ