Flere mænd går i terapi

Terapeuter melder om en stigning i antallet af mænd, der henvender sig for at få hjælp til problemer

Terapeuter melder om flere mænd, som søger hjælp til at få løst problemer. -
Terapeuter melder om flere mænd, som søger hjælp til at få løst problemer. -. Foto: .

Danske knudemænd søger oftere hjælp til at løse problemer. I hvert fald melder terapeuter om en stigning i antallet af mænd, som søger hjælp til at psykiske, familie- eller arbejdsmæssige problemer, skriver fpn.dk.

- Vi mærker tydeligt en større åbenhed hos mænd i forhold til at indse, at de er nødt til at arbejde med sig selv og se indad, hvis de skal komme sig over en krise, siger næstformand i brancheorganisationen Terapeutforeningen, Peter Jansberg.

Han kan dog ikke sige, om stigningen skyldes, at terapi er oppe i tiden, eller at mænd har flere problemer. Tidligere har det dog været et tabu for mænd at tale om terapi, mener Peter Jansberg.

Ifølge psykoanalytiker Stig Dankert Hjort, som har 25 års erfaring inden for området, begyndte opblødningen af tabuet for 5-10 år siden.

- Frem til begyndelsen af 1990'erne var de fleste af de mænd, som kom i terapi, blevet skubbet derhen af deres koner. Sådan er det ikke mere. Nu kommer mændene selv i en grad, så jeg til forskel fra før i tiden nu har en overvægt af mænd blandt mine klienter, siger Stig Dankert Hjort.