Adoptionspanel tager kristen læge til nåde

Først blev en kristen læge fjernet fra et britisk adoptionspanel, da hun er imod adoption for homoseksuelle. Stort debat i offentligheden har ændret sagen

En kristen læge er imod homoseksuelles ret til adoption, og hun blev derfor fjernet fra adoptionspanel i Storbritannien. Nu er hun - delvist - taget til nåde. -
En kristen læge er imod homoseksuelles ret til adoption, og hun blev derfor fjernet fra adoptionspanel i Storbritannien. Nu er hun - delvist - taget til nåde. -.

Den kristne læge Sheila Matthews er blevet taget til nåde hos et britisk adoptionspanel, der for nylig fjernede hende fra panelet på grund af hendes modstand mod at lade homoseksuelle adoptere.

Efter stor debat i offentligheden får Sheila Matthews nu lov til at undersøge helbredet hos adoptivbørn og kommende adoptivforældre. Men hun får ikke lov til at stemme, når panelet skal afgøre, om ansøgerne er egnet til at blive forældre, skriver The Daily Telegraph.

- Jeg er overvældet over den støtte, jeg har modtaget fra offentligheden. Jeg er glad for rådets beslutning, da det giver mig lov til at fortsætte med at arbejde med at hjælpe børn og de sociale myndigheder. Desværre får jeg ikke lov til at stemme om anbefalinger af ansøgere, siger Sheila Matthews.

Mellemrubrik
Sheila Matthews mener ikke, at det er til børnenes bedste at lade dem blive adopteret af homoseksuelle par. Derfor bad hun om at blive holdt uden for sager, hvor homoseksuelle søger om adoption.

I stedet blev hun fjernet helt fra panelet med den begrundelse, at hendes holdning strider mod politikken om lige muligheder for alle.

- Som kristen og børnelæge mener jeg, at det er bedst med en mor og en far, der er i et længerevarende forhold. Derfor kan jeg ikke anbefale par af samme køn som værende i barnets tarv, uanset hvad politikerne har lovgivet sig til, siger Sheila Matthews.

Nu kan hun dog vende tilbage til adoptionspanelet i Northamptonshire Amt, og Christian Legal Centre håber, at rådet vil ombestemme sig og give Sheila Matthews stemmeret igen.

Nogle par får opfyldt drømmen om et barn ved adoption. -
Nogle par får opfyldt drømmen om et barn ved adoption. -
I første omgang kan homoseksuelle kun adoptere danske børn, da ingen lande endnu har meldt sig som adoptionsland til homoseksuelle par. -
I første omgang kan homoseksuelle kun adoptere danske børn, da ingen lande endnu har meldt sig som adoptionsland til homoseksuelle par. -