Grundtvig sang farvel til Auken

Ved mindegudstjenesten for Svend Auken havde familien valgt fire salmer af Grundtvig. Den ene spillede en helt særlig rolle før hans død

Grundtvigs ord gjaldede i Christiansborg Slotskirke, som var fyldt til randen ved mindegudstjenesten for Svend Auken mandag formiddag.

Familien havde valgt fire salmer - alle skrevet af Grundtvig.

Salmerne er valgt i deres egenskab af at være gode begravelsessalmer, forklarer biskop Kjeld Holm, som holdt prædikenen ved mindegudstjenesten.

- Svend havde et stærkt forhold til kristendom og var grundtvigsk i sin inderste sjæl på den måde, at den grundtvigske frihed og hans kristendomssyn prægede ham, siger han.

'Morgenstund har guld i mund' blev sunget som den sidste salme ved gudstjenesten, og den har en helt særlig betydning for familien.

- Til sidst når Svend periodisk mistede sproget, så sang du den salme, og så sang han med, sagde Kjeld Holm henvendt til Svend Aukens enke, Anne Wiwel, under prædikenen.

Derudover havde famiien valgt 'Lovsynger Herren, min mund og mit indre', 'Hil dig, Frelser og Forsoner' og 'O kristelighed'. Efter taler af Thor Pedersen og Helle Thorning-Schmidt sang et kor i kirken 'Lille Guds barn, hvad skader dig?', der også er skrevet af Grundtvig.