Udlændinge får 100.000 kroner for at tage hjem

Hver udlænding fra et ikke-vestligt land får 100.000 kroner med bagagen, hvis han eller hun opgiver sin faste opholdstilladelse i Danmark og vender hjem. Samtidig får kommunerne fuldt ud refunderet udgifter til repatriering af udlændinge mod nu 75 procent. Endelig afsættes en pulje på 20 millioner kroner, som kommuner kan søge for at motivere udlændinge til at rejse hjem.

Det har regeringen i aftes aftalt med Dansk Folkeparti.

Aftalen sparer ifølge DF's leder, Pia Kjærsgaard, det danske samfund for store beløb.

– Samtidig sparer man det danske samfund for umådelig mange udgifter og umådelig mange problemer. Vi ved, at der allerede er ved at være problemer omkring plejehjem. Der har været problemer omkring sygehusene og sundhedsudgifter. Der ligger mange store ting i kommunerne, siger Pia Kjærsgaard.

Som det er nu, får udlændinge kun 11.000 kroner, hvis de opgiver deres faste opholdstilladelse. Kommunerne skal være opmærksomme på tilbuddet om repatriering til udlændinge, som ikke kan eller vil integreres i Danmark, siger DF's finansordfører Kristian Thulesen Dahl.

– Det gælder den gruppe, der er kommer hertil under asylsystemet og har fået familiesammenføring og fast opholdstilladelse. Vi betaler for, at man opgiver sin livsvarige opholdstilladelse i det danske samfund.

/ritzau/