Ordet

"Men det, som er dårskab i verden, udvalgte Gud for at gøre de vise til skamme."

1. Kor. 1, 27

Det kristne evangelium om frelsen ved Jesus Kristus er et budskab, der har det enestående ved sig, at det dybest set sætter hele menneskeslægten på linje med hinanden. Ingen har særlige forudsætninger for at forstå det eller tilegne sig det. Alle er vi uanset alder som spæde børn lige hjælpeløse og lige afhængige af det, Gud har gjort, og af det, han giver.

Når det gælder om at begribe atomfysik, er det kun en mulighed for folk med sans for matematik. Når det gælder om at spille en klaverkoncert, er det forbeholdt folk med musikalske evner. Og det at vinde guld i hurtigløb er kun for dem, som har fysik til det. Vore forskellige forudsætninger og evner er med til både at begrænse os og at gøre livet rigt og spændende.

Men når det gælder det helt overordnede og altafgørende for et menneske, har Gud i sin barmhjertighed sat os alle lige. At tage imod Jesus Kristus er lige svært og lige enkelt for hvert eneste menneske.

De vise og kloge, de velbegavede og dygtige har ingen særlige forudsætninger for at forstå evangeliet. Og de stærke og karakterfaste har heller ikke særlige muligheder for at få del i troen.

Ja, ikke engang svage eller religiøst anlagte personer er specielt disponerede for at blive kristne.

Nej, ingen får noget at være stolt af over for Gud.

Det fortabte menneskes frelse er et resultat af, hvad Gud fra evighed af har planlagt og gennemført ved at sende os sin søn og lade hans liv og død være vor frelses grund. Og når de forskelligste mennesker favner det budskab, sker det, fordi Guds hellige Ånd taler det ord om Jesus ind i hjertet, så tro og tillid rettes mod ham.

Hanne og Flemming Frøkjær-Jensen