Selvstændiges kassemester

A-kassedirektør for ASE, Jesper Bøge, er ikke bange for at markere sig politisk. I dag fylder han 60

Direktør i a-kassen ASE, Jesper Bøge, Glostrup, blev cand.polit. fra Københavns Universitet i 1977 og har siden været direktør for blandt andet Malermestrene og Byggeriets Arbejdsgivere.

I 1992 blev han direktør i a-kassen ASE, hvor han har markeret sig stærkt både organisatorisk og politisk.

På den organisatoriske side har han stået for en moderne ledelse og en omfattende digitalisering, som har medført en revolution i a-kassens arbejdsgange.

Samtidig har satsningen på marketingindsatsen med reklamer, der minder om "Ingrid og Lillebror" – skiftet ud med Hella Joof og dukken Snorre – sat nye standarder for annoncering i branchen.

ASE er politisk uafhængig, og Jesper Bøge har sine meningers mod – enkelte vil måske ligefrem mene, at han har rigeligt med meninger i forhold til at lede en a-kasse. Men det har ikke anfægtet fødselaren. Han tager udgangspunkt i medlemmernes interesse og kæmper fortsat sin kamp for selvstændiges vilkår.

Derudover står han i spidsen for "ASE-modellen", som er en model, hvor man får en højere ydelse i starten af dagpengeperioden og senere hen en lavere ydelse. Det skal motivere til, at man ikke bliver hængende for længe i dagpengesystemet.

Der er således ikke tale om en fødselar uden kant, og Jesper Bøge er i dag en bredt respekteret figur i den danske organisationsverden.

Privat er han er gift med Ulla, og sammen har de en datter.

Dagen fejres hos ASE på Frederiksberg fra kl. 14-16, hvor venner, bekendte og forretningsforbindelser er velkomne til reception.