Kort nyt

Små nyheder fra det danske land

De danske soldater trækkes ud af Kosovo.
De danske soldater trækkes ud af Kosovo. Foto: Mads Nissen.

Mange fulgte politikerduel

899.000 seere fulgte onsdag aften det såkaldte topmøde på TV 2 og TV 2 News, hvor statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) duellerede med oppositionens kandidat til posten, Helle Thorning-Schmidt (S). Da daværende statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) op til valget i november 2007 duellerede med Helle Thorning- Schmidt, havde TV 2 og TV 2 News 841.000 seere til programmet. TV 2 opfatter stigningen i antallet af seere som et udtryk for, at danskernes interesse for politik i øjeblikket ligger på et højt niveau. "Det var en intens politisk debat, hvor det var tydeligt, at begge kandidater har meget på spil," siger TV 2?s nyhedschef, Jacob Nybroe.

/ritzau/

Forældres druk skader børn

Hver femte ung mellem 18 og 34 år har oplevet, at der blev drukket for meget i barndomshjemmet, og hos halvdelen sætter drikkeriet sig spor ind i voksenlivet, viser landsdækkende undersøgelse. Undersøgelsen viser, at knap 20 procent mener, at deres forældres forbrug af alkohol stort set altid eller af og til har været et problem. Hver tiende oplever, at alkoholproblemerne har fået negative konsekvenser, efter at de er blevet voksne. /ritzau/

Vi læser reklamer som aldrig før

99 procent af de danskere, der får husstandsomdelte reklamer, læser dem, viser en analyse fra Zapera YouGov lavet for Forbruger-Kontakt.Det er især prissammenligning og produktsammenligning, der får danske forbrugere til at læse reklamer. Og faktisk vil danskerne gerne have endnu flere reklamer. Samlet får 8 ud af 10 husholdninger hver uge reklameaviser i postkassen.

/ritzau/

Kvinde anholdt for bombetrussel

Politiet anholdt i går en 24-årig kvinde, der mistænkes for at have indtelefoneret en bombetrussel mod rådhuset i Roskilde. Samtlige ansatte blev evakueret fra rådhuset på grund af truslen, og hærens bombeeksperter blev tilkaldt. Desuden skabte politiets afspærringer trafikalt kaos i Roskilde.

/ritzau/

Danmark trækker soldater hjem

Danmark trækker ved årsskiftet de fleste af sine soldater i den såkaldte KFOR-styrke hjem fra Kosovo. Udenrigsminister Lene Espersen (K) og forsvarsminister Gitte Lillelund Bech (V) orienterede i går Folketingets Udenrigspolitiske Nævn om beslutningen, som er en del af Natos samlede strategi om at reducere antallet af fredsbevarende soldater i Kosovo. Danmark vil fremover kun have 35 soldater i Kosovo mod i dag 150 til 180, hvor de har til opgave at sikre freden mellem den serbiske minoritet og befolkningsflertallet af kosovoalbanere.

/ritzau/