Kort nyt

Korte nyheder fra Kirke&Tro

Rift om domprovstestilling

VIBORG Der er rift om at flytte ind i domprovstegården i Viborg, skriver Viborg Stifts Folkeblad. Menighedsrådsformand Erik Jørgensen mener, at feltet kan komme op på 10-20 ansøgere, når fristen for at søge udløber. Stillingen er vakant, da domprovst Arndt Jessen Hansen er gået af og flyttet fra byen. Men efter at stillingen for et par uger siden blev opslået som ledig, har mange interesserede ladet høre fra sig. "Der er en tradition for, at interesserede i stillingen har en samtale med biskoppen og menighedsrådets formand, før de sender en ansøgning. Og vi har allerede haft mange samtaler," siger menighedsrådsformanden.

Samråd om minareter

KØBENHAVN Folketingets Kirkeudvalg har indkaldt miljøminister Karen Ellemann (V) i samråd den 11. november om det planlagte moskébyggeri i Gellerupplanen ved Århus. Det er ifølge pressemeddelelsen Dansk Folkepartis kirkeordfører, Jesper Langballe, der har stillet de fleste af spørgsmålene. Blandt andet om kommunerne er og bør være uden for indflydelse på støjgener fra moskeer, og om bønnekald klokken fem om morgenen hører under begrebet "samfundsaccepteret støj". Trossamfund uden for folkekirken ligger ikke længere i Kirkeministeriets regi, men i Justitsministeriet.

Dialog om religiøse huse

KØBENHAVN I sidste weekend af oktober mødes religiøse ledere i Kristent Muslimsk Samtaleforum for femte gang. Mødet begynder fredag den 29. oktober med en debat om, hvordan der skabes gode vilkår for religiøse bygninger. Folkekirken vil bygge nyt i Trekroner og måske i andre nye bydele, mens muslimerne har planer om mindst to moskeer i København og en i Århus.