Kristne skal beskyttes

Danmark bør internationalt stå i spidsen for at modvirke religiøse forfølgelser, skriver Eva Flyvholm, udenrigspolitisk medarbejder i Enhedslistens folketingsgruppe

Irakiske kristne i Stockholm samles med billeder af nogle af de 53 mennesker, der blev dræbt den 31. oktober i angrebet mod en kirke i Bagdad.
Irakiske kristne i Stockholm samles med billeder af nogle af de 53 mennesker, der blev dræbt den 31. oktober i angrebet mod en kirke i Bagdad. Foto: Jonathan Nackstrand, AFP PHOTO,.

SOGNEPRÆST Morten Meiner angriber i et debatindlæg i Kristeligt Dagblad den 17. november Enhedslisten for ikke at forsvare forfulgte kristne minoriteter. Intet kunne være mere forkert. Vi har utallige gange rejst spørgsmålet om forfølgelse af kristne i for eksempel Egypten og andre muslimske lande over for den danske udenrigsminister og krævet, at Danmark og EU gør mere for at forsvare disse mindretal.

LÆS OGSÅ Politikerne svigter kristne i Irak

Så sent som forrige uge, da flere kristne kirker og menigheder blev angrebet af terrorgrupper i Irak, spurgte Enhedslisten igen udenrigsministeren om, hvad Danmark vil gøre for at beskytte disse mindretal. Vi har også kæmpet for, at Danmark skal modtage flere flygtninge fra de forfulgte kristne mindretal.

Morten Meiner kunne let havde fundet information om Enhedslistens indsats for forfulgte kristne mindretal på Folketingets hjemmeside, hvis han havde slået fordommenes automatpilot fra.

VI HAR I MODSÆTNING til Morten Meiners påstande absolut heller intet problem med at kritisere islamistiske regimer som Iran og Saudi-Arabien. Tværtimod er vi stærkt engageret i arbejdet for at støtte den iranske demokratiske opposition.

Enhedslisten kæmper mod enhver form for forfølgelse af mindretal – religiøse, seksuelle og etniske. I nogle lande er det kristne mindretal, der er forfulgt, i andre lande er det andre grupper.

For os er det afgørende, at alle mennesker overalt i verden har ret til at leve i frihed og uden forfølgelse, praktisere den religion og leve det liv, de ønsker. Danmark bør internationalt stå i spidsen for at sikre dette.

Eva Flyvholm er udenrigspolitisk medarbejder i Enhedslistens folketingsgruppe