5 kirkelige juleaktiviteter i weekenden

Ved julemarkedet på Lønborggaard i Lønborg ved Tarm var der rig mulighed for at købe julegaver med hjem fra markedet samt at få en lille forfriskning.
Ved julemarkedet på Lønborggaard i Lønborg ved Tarm var der rig mulighed for at købe julegaver med hjem fra markedet samt at få en lille forfriskning.

Fra julemarkeder til julekoncerter. Uanset, hvor du bor i landet, kan du finde et arrangement i dit lokalområde i Kristeligt Dagblads kirke og kulturkalender Kirku.

1. Jul i præstegården

Hvis du er i nærheden af Frederikssund på lørdag, kan du kigge forbi Frederikssund Kirkes årlige julemarked i den flot pyntede præstegård. Der er mulighed for at gøre et fund i julepyntloppemarkedet, vinde flotte gaver i det amerikanske lotteri og tombolaen, eller købe fint håndarbejde og hjemmelavede lækkerier. Overskuddet fra julemarkedet går til Frederikssund Kirkes børne - og ungdomsarbejde.

2. Julekoncert med "De 4 Tenorer"

I Præstevang Kirke i Hillerød er det ikke jul uden et besøg fra De 4 Tenorer. Søndag eftermiddag byder kirken på et musikprogram med en skøn blanding af alvor, humor og dyb respekt for det musikalske udtryk kombineret med en afslappende tilgang til kommunikationen med publikum. De 4 Tenorer fører revy og cabaret-traditioner fra Linie 3 og De Nattergale over i operaens, operettens og musicalens verden.

3. Krybbespil og julefest

I Skrøbelev Kirke i Skrøbe ved Rudkøbing er der på søndag både krybbespil og julefest. Juniorkonfirmanderne fra 3.A på Ørstedskolen fremfører julens kendte fortælling med Jesus-barnet, Maria, Josef, hyrder, engle og de hellige tre konger. Efter krybbespillet vil der være julefest i lokalrådsregi i Longelse Beboerhus.

4. De ni læsninger

De ni læsninger er en musikgudstjeneste, der stammer fra England og blev første gang afholdt på Kings College Chapel i Cambridge i 1918. Der gennemgås ni biblesteder, der spænder fra skabelsen over syndefaldet til profetier om frelseren, som skal komme og slutter med juleevangeliernes beretning om Kirsti fødsel.

At De ni læsninger er blevet en populær og folkelig begivenhed, vidner listen over weekendens gudstjenester om. I denne weekend er der nemlig hele 31 af slagsen fra Frederikshavn til Vesterbro.

Find et arrangement om de ni læsninger i dit lokalområde


5. Julekoncert med kor og orkester

Hvis du bor i Silkeborg kan du søndag aften, i Silkeborg Kirke, opleve Silkeborg Motetkor, Ensemble Zimmerman og solister under ledelse af Bo Hulgaard opfører Charpentiers Te Deum og Vivaldis Gloria.