Succes i et uroligt område

Rolf Holmboe var i fire år Udenrigsministeriets mand i Ramallah. I dag er hverdagen i den mellemøstlige heksekedel byttet ud med et mere fredeligt kontorjob i Danmark

Rolf Holmboe arbejder nu i Danmark efter flere år i de palæstinensiske områder.
Rolf Holmboe arbejder nu i Danmark efter flere år i de palæstinensiske områder. Foto: Martin Sylvest.

Rolf Michael Hay Pereira Holmboe, der onsdag den 15. december fylder 50 år, stod i fire år i spidsen for det danske udviklingsarbejde i den palæstinensiske selvstyreby Ramallah.

Som chef for Den danske Repræsentation i Ramallah har Rolf Holmboe haft sin daglige gang i et område, der er præget af voldsom uro. Ikke kun kampe mellem israelere og palæstinensere har været hverdag for Rolf Holmboe, men også borgerkrigen i 2006-2007 mellem de to palæstinensiske hovedfraktioner, Hamas og Fatah, har påvirket arbejdet.

Trods urolighederne i området har Holmboe alligevel haft stor succes med at udføre mange betydningsfulde projekter. Han har været med til at åbne legepladser for børn i Gaza og uddele Lego-legetøj i palæstinensiske børnehaver og har iværksat flere forskellige byplanlægningsprojekter.

Den helt store udfordring for Holmboe kom i kølvandet på Muhammed-krisen. Her ydede han sammen med resten af det danske repræsentationskontor i Ramallah et stort stykke arbejde for at genoprette respekten for Danmark.

Holmboe er kendt for sit meget positive livssyn og høje energiniveau. Han elsker desuden dyr og har en hund fra Burkina Faso og en palæstinensisk kat.

Han er uddannet sprogofficer i russisk og er major af reserven. Fritiden bruger han blandt andet på at dyrke sin interesse for militærhistorie samt spille klaver.

Den musikalske side har han ikke fra fremmede. Rolf Holmboe er søn af musikpædagog og komponist Diana Hay og den kendte danske komponist Vagn Holmboe.

I dag er hverdagen i Ramallah blevet skiftet ud med et job som kontorchef i Danmark i Udenrigsministeriets Strategi- og Planlægningsenhed.

Rolf Holmboe er gift og har tre børn.

/ritzau/