Kirker har succes med finansrådgivning

Finanskrisen får tusinder til at strømme til finanskurser i britiske kirker

Finanskrisen får tusinder til at strømme til finanskurser i britiske kirker
Finanskrisen får tusinder til at strømme til finanskurser i britiske kirker.

Det kan godt være, at det er lettere for en kamel at komme gennem et nåleøje end for en rig mand at komme i himlen.

Men derfor kan man jo godt passe på sin økonomi, hvilket nu har fået tusinder af briter til at strømme til kirken.

I alt 782 britiske kirker tilbyder nemlig et kursus i økonomi, udarbejdet af organisationen Christians Against Poverty, kristne mod fattigdom.

Sidste år deltog mere end 7000 briter i kurset, og alene i januar og februar udbydes 268 kurser, skriver den britiske avis Christian Today.

Stifteren af Christians Against Poverty, John Kirkby, forklarer, at man med kurset blandt andet vil hjælpe de mange mennesker, der i finanskrisen har mistet deres job og står til at miste deres hjem.

"'Køb nu og betal senere' er et budskab, vi hører alle steder. Det er årsagen til, at vi for tre år siden oprettede dette kursus og vi er glade for at se, at kirken i denne tid af overforbrug i så høj grad har taget kurset til sig", siger John Kirkby.

Et grundlæggende råd i kurset er, at man skal sandheden i øjnene, både i forhold til sin økonomiske formåen og sin aktuelle situation.

"Bibelen siger, at sandheden vil gøre dig fri, og det er jo netop sådan, at når du kender din situation, selv hvis den er et rod, kan du begynde at bearbejde den", siger John Kirkby.