Heksekronik på Bloksbjerg

Kristeligt Dagblad verden rundt Da Ove B. Carlsen rejste på sommerferie til Harzen, tog han midsommeravisen med

Der er en særlig indholdsmæssig grund til, at netop denne udgave af Kristeligt Dagblad er taget på sommerferie til Bloksbjerg.
Der er en særlig indholdsmæssig grund til, at netop denne udgave af Kristeligt Dagblad er taget på sommerferie til Bloksbjerg. . Foto: Ove B. Carlsen.

Vi elsker vort land, men ved midsommer mest er ikke alene kendte verslinjer af Holger Drachmann. Det var også overskriften på Kristeligt Dagblads midsommer-kronik den 23. juni, skrevet af Paul Zebitz Nielsen.

Kronikken handlede selvfølgelig om midsommer, sankthansbål og hekse, og da Ove B. Carlsen fra Odense læste den, fik han en idé til serien Kristeligt Dagblad verden rundt.

Sagen var nemlig den, at odenseaneren netop da havde tilrettelagt en sommerferie med familien til Harzen i Tyskland, og da han samtidig var opmærksom på avisens lille sommerkonkurrence, slog det ham: Det nummer af Kristeligt Dagblad skal da med os på Bloksbjerg.

Således går det til, at man på dette billede fra Bloksbjerg eller Brocken, som det hedder lokalt ikke alene ser Ove B. Carlsens børn og et eksemplar af Kristeligt Dagblad. Det er lige akkurat det eksemplar af avisen, som i kraft af sin kronik har et ganske særligt ærinde på det bjerg, som ifølge traditionen er heksenes samlingssted.

Dermed kan man roligt sige, at kravene til vores konkurrence er skærpet, hvis andre læsere også føler, at der bør være en særlig forbindelse mellem den lokalitet, man besøger sammen med avisen, og indholdet i netop den udgave, man har med.

Vi minder om, at alle kan indsende billeder af sig selv og avisen fra en eller anden ferielokalitet og dermed deltage i konkurrencen. Et dommerpanel udvælger de 10 bedste billeder, som derefter deltager i en læserafstemning på internettet. Her udvælges de fem vindere, der som præmie modtager bogen Målbevidste svinkeærinder af Johannes Møllehave.

Billeder sendes inden den 27. august til bagsiden@k.dk eller Kristeligt Dagblad, Vimmelskaftet 47, 1161 København K.