Iranske myndigheder beslaglægger tusinder af bibler

Kristne missionærer søger konfrontation med islam, lyder det fra iranske myndigheder efter konfiskation af 6.500 bibler

Iranske myndigheder forsøger at begrænse udbredelsen af kristendom ved at beslaglægge tusinder af bibler. Her ses en messe i en kirke i Irans hovedstad Teheran.
Iranske myndigheder forsøger at begrænse udbredelsen af kristendom ved at beslaglægge tusinder af bibler. Her ses en messe i en kirke i Irans hovedstad Teheran. Foto: ATTA KENARE.

Kristen propaganda, planlagt af rige missionærer med ønsket om en direkte konfrontation med islam.

Sådan lyder begrundelsen fra de iranske myndigheder, der netop har beslaglagt 6.500 bibler i et ikke nærmere angivet område i det nordvestlige Iran.

LÆS OGSÅ: Chikane af religion vokser globalt

Ifølge det iranske nyhedsbureau Mohabat, der drives af kristne irakere, har det iranske præstestyre i den seneste tid intensiveret indsatsen mod udbredelsen af bibler, der af myndighederne betegnes som "et forsøg på at fordærve vores unge".

"Hvad angår aktiviteterne fra disse kristne missionærer, som ønsker at vildlede folk og især de unge, har de igangsat en stor kampagne ved at bruge store summer og udbrede falsk propaganda for at misinformere offentligheden", lyder det fra Majid Abhari, det iranske parlaments rådgiver i sociale spørgsmål, ifølge avisen Christian Today.

Ifølge det kristne nyhedsbureau har myndighederne tidligere beslaglagt og efterfølgende brændt flere hundrede bibler. Fra myndighederne selv betegnes udbredelsen af bibler som et forsøg på at skabe en religiøs konflikt.

"Det vigtige i denne sag, som varetages af både efterretningstjenesten, retten og de religiøse myndigheder, er, at alle religioner forsøger at optrappe i en konfrontation med islam. Hvad skulle dette store antal bibler ellers bruges til", siger Majid Abhari ifølge nyhedsbureauet.