Medlemmer forlader Kristkirken

MED AFSTEMNING Adskillige medlemmer har skiftet sogn i protest mod Kolding-præsters syn på fraskilte. Menighedsrådet har svigtet, siger præst i nabosogn

Medlemmer forlader Kristkirken

 
 
Det vækker harme blandt sognebørnene i Kristkirkens Sogn i Kolding, at menighedsrådet har ansat endnu en præst, der nægter at vie fraskilte.

Flere har taget konsekvensen - mindst én har forladt folkekirken, andre har løst sognebånd til nabosogne. Det skriver JydskeVestkysten.

LÆS OGSÅ: Kolding-præst: Derfor vier vi ikke fraskilte

Mindst ti medlemmer af Kristkirken har skiftet sogn i protest mod, at ingen af kirkens præster vil vie fraskilte.

Flere præster i nabosognene fortæller, at de den seneste uge har fået mange henvendelser fra utilfredse sognebørn i Kristkirkens sogn, efter menighedsrådet ansatte Per Damgaard Pedersen som sognepræst. Han vil nemlig heller ikke vie folk med en skilsmisse i bagagen.

- Jeg har i ugens løb lagt øre til mange fortørnede borgere. De fraskilet synes jo, de bliver stemplet og føler sig ekskluderet, fortæller Iben Munkgaard Davids, sognepræst i Brændkjærkirken.

Hun siger, at et af sognets medlemmer har meldt sig ud af folkekirken i protest og oplyser desuden, at fire sognebørn i Kristkirkens sogn har løst sognebånd til Brændkjærkirkens sogn.

Også præster ved Sct. Nicolai Kirke, Simon Peters Kirke og Seest Kirke fortæller, at Kristkirke-sognebørn har løst sognebånd til disse sogne på grund af ansættelsen af Per Damgaard Pedersen.

Præst i Sct. Nicolai Kirke Ole Jørgensen forstår dem godt.

- Menighedsrådet har ikke levet op til sit ansvar. Det har svigtet det store flertal i sognet. Det ser jeg, når overraskede medlemmer kommer og siger, at det er en kristendom, de ikke vil forbindes med.

Kristkirken oplyser, at den i ugens løb har modtaget syv udmeldelser af folkekirken efter debatten om præsterne.

Kirken modtager normalt omkring 25 udmeldelser på et år, oplyser kordegn i Kristkirken Egon Engmark, som ærgrer sig:

- Disse udmeldelser skyldes præstedebatten. Det er ærgerligt, og vi kommer helt sikkert til at se flere udmeldelser.