Patienter med kuskefingre forsømmes af lægerne

115.000 danskere lider af sygdommen kuskefingre, som giver smerter og mindsket førlighed i fingrene. Alligevel bliver hver anden aldrig behandlet for sygdommen, ligesom hver fjerde har oplevet at blive afvist hos deres læge.

Mange danskere lider af sygdommen kuskefingre
Mange danskere lider af sygdommen kuskefingre.

Det viser en undersøgelse blandt 583 danskere med kuskefingre, foretaget af Kompas Kommunikation for medicinalvirksomheden Pfizer.

LÆS OGSÅ: Det danske sundhedsvæsen er inficeret med en nytteetisk bacille

De mange ubehandlede skader skyldes ifølge en ekspert, at de danske læger negligerer sygdommen.

Jeg har ikke indtryk af, at de praktiserende læger ikke ved, at kuskefingre eksisterer, men jeg tror, de har meget fokus på den lave succesrate ved operationer. Så kan man sige, at man har en lidt negativ tilgang til det, siger Søren Larsen, overlæge og specialist i håndkirurgi på Ortopædkirurgisk afdeling på Odense Universitetshospital.

Selvom patienterne risikerer, at kuskefingrene vender tilbage efter en operation, mener Søren Larsen, at patienterne fortjener en behandling, som om ikke andet midlertidigt kan fjerne deres smerter og besvær.

Sidste år blev der desuden givet grønt lys for en ny indsprøjtning, som gør det muligt at behandle sygdommen uden et kirurgisk indgreb.

Hos Praktiserende Lægers Organisation kan formand Henrik Dibbern ikke genkende billedet af lægernes modvilje.

Det er en ret genkendelig lidelse, og vi ved godt, hvad vi skal gøre ved den, så jeg tror, det er et spørgsmål om, at vi får forklaret det tydeligt nok, siger han.