Stop atom-program. Israel har nøglen

TIDLIGERE israelsk ambassadør i USA Itamar Rabinovic skrev under overskriften Den iranske atomtrussel retter sig mod hele verden i Kristeligt Dagblad den 20. februar en interessant kommentar. Nu er virkeligheden sådan, at hverken krig eller sanktioner kan stoppe Irans atomprogram. Alligevel både kan og skal atomkrigstruslen elimineres ved ganske enkelt at fjerne årsagen til den velbegrundede trussel om en kommende atomkrig.

Atomkrigstruslen er et naturligt resultatet af konfrontationen mellem den mosaisk-kristne og den arabisk-muslimske verden. Præmissen i denne konfrontation er, at Israel allerede har anskaffet sig atomvåben for dermed at kunne forsvare dets ulovlige besættelse af det af FN vedtagne palæstinensiske land til de seks millioner arabiske palæstinensere.

Angående begrebet besættelse har Danmark stadig dybe traumer efter den tyske besættelse under Anden Verdenskrig. Som selvoplevet erindring fra den jødiske skole for flygtninge i Helsingborg under Anden Verdenskrig står strofer fra den daglige morgensang stadig krystalklart for mig: Kæmp for alt hvad du har kært, dø om så det gælder. Da er livet ej så svært, døden ikke heller.

SÅDANNE FØLELSER martrer alle besatte folk. At se arabiske børn med imiterede selvmordsbælter er beskæmmende, men en forståelig virkelighed ved det at være besat af en for dem fjendtlig og diskriminerende overmagt.

Vestens politikere har gennem årene lokket Israel ud på uriasposten som besættelsesmagt under det fundamentalistiske påskud, at nabolandet Palæstina skulle være et gammelt jødisk land! Vel at mærke flere tusinde år før England var gammelt dansk land under kong Svend Tveskæg og Knud den Store! At Danmark skulle gøre krav på England i dag ville nok være at skyde over målet.

Derfor skylder Vesten det jødiske folk at minimere faren for iranske atombomber, inden en selvforskyldt dommedagskrig bryder ud. Efter tilbagetrækningen fra Irak og Afghanistan har FN med Vesten i spidsen tilstrækkelig styrke til at sikre den israelske stat inden for dets egne lovlige grænser.

HJÆLPEN SKAL bestå i 100 procents sikkerhedsgarantier, så Israel uantastet kan trække sig ud af alle besatte områder, ud over hvad landet fik tildelt i FN-resolutionen (181) fra 1947. Altså samme resolution som entydigt angiver, at også Palæstina skal være en selvstændig og uafhængig stat.

Ved at trække sig ud af Palæstina kan Israel stoppe truslen fra Iran ved så hurtigt som muligt at give FN de nødvendige adkomster til Israels egen sikkerhed og befri hele verden fra atomkrigstruslen. Alt andet vil være et dommedagsscenarie. Vel er vi alle jøder for Vor Herre, men vi er altså også alle født ligeværdige.