Mette F. vil løfte uddannelse med trepartsforhandlinger

Bedre uddannelse af danskerne er et centralt mål for regeringen, fastslår beskæftigelsesministeren

"Vi kan jo se at de danske virksomheder står i en utrolig skarp konkurrence med resten af verden. En af forudsætningerne for, at vi kan klare os i den konkurrence, er, at vores dygtige danske lønmodtagere bliver endnu dygtigere," siger beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S).
"Vi kan jo se at de danske virksomheder står i en utrolig skarp konkurrence med resten af verden. En af forudsætningerne for, at vi kan klare os i den konkurrence, er, at vores dygtige danske lønmodtagere bliver endnu dygtigere," siger beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S). Foto: Jens Nørgaard Larsen Denmark.

Der er flere forskellige mål med den trepartsaftale, som regeringen håber at kunne indgå med fagbevægelsen og arbejdsgiverne i den nærmeste fremtid. Men helt centralt står det, at de danske lønmodtagere skal uddannes bedre.

Det fastslår beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S).

Vi kan jo se at de danske virksomheder står i en utrolig skarp konkurrence med resten af verden. En af forudsætningerne for, at vi kan klare os i den konkurrence, er, at vores dygtige danske lønmodtagere bliver endnu dygtigere, siger hun.

LÆS OGSÅ: Filosof: Velfærdsstaten har ret til at kræve flere arbejdsdage

Et andet mål med aftalen er ifølge beskæftigelsesministeren, at den skal bidrage til, at Danmark kommer ud af krisen og også kan være et velfærdssamfund i fremtiden.

Et af midlerne til at nå det kan være at afskaffe helligdage, og der har i den seneste uges tid verseret det rygte, at regeringen allerede skulle være nået til enighed med fagbevægelsen om at sløjfe to kristne fridage.

I fagbevægelsen er der stigende utilfredshed med, at LO-toppen holder møder med regeringen om at hæve arbejdstiden, samtidig med at mange medlemmer går arbejdsløse.

Vi har 160.000 arbejdsløse, og så siger man, at vi skal arbejde noget mere. Det er helt ude i hampen, siger Bjarne Sørensen, formand for Dansk Metal i Horsens, til Morgenavisen Jyllands-Posten.

Men selvom det faglige bagland er i oprør, vil Mette Frederiksen ikke løfte sløret for, hvordan regeringen vil sikre penge til velfærdssamfundet i fremtiden. Og hun vil heller ikke afsløre, hvad regeringens tidshorisont for forhandlingerne er.

Jeg forstår godt utålmodigheden, for jeg oplever egentlig, at der er mange, der gerne vil i gang med at diskutere, hvordan vi gør det her på en ordentlig måde, siger hun.

Vi laver vores forarbejde ordentligt og det er det, vi er i gang med lige nu, tilføjer Mette Frederiksen.