Kort sagt

Breve fra læserne

EM-værter skabte overraskelse mod Island. Østrigs Konrad Wilczynski (tv) og Roland Schlinger jubler efter scoring.
EM-værter skabte overraskelse mod Island. Østrigs Konrad Wilczynski (tv) og Roland Schlinger jubler efter scoring.

Skræmmende krav

KARL MAKSTEN pensioneret lærer og far til fire, Rantzausgade 40, 2., Aalborg

Selvom det ikke er den 1. april, kan vi åbenbart godt blive holdt for nar. Bedst som jeg gik og troede, vi i Danmark levede under et frit og åbent demokrati med ansvarlig selvudfoldelse, viser regeringens børne- og undervisningsminister, socialdemokraten Christine Antorini (S) sit sande socialistiske og næsten diktatoriske uvæsen ved at fremsætte krav om, at forældre dagligt skal læse et påbudt antal minutter med deres børn.

Gennem talløse generationer har danske forældre haft for vane lejlighedsvis på forskellige tider af døgnet at læse historier for deres børn og animeret dem til så tidligt som muligt selv at læse.

For børnenes trivsel og tryghed har forældre læst godnathistorier for deres børn og bedt aftenbøn med dem. Den vane har alle forældre fulgt af sig selv, for børnenes og for egen glædes skyld. Ingen forældre har nogensinde haft brug for diktat fra nogensomhelst side, heller ikke fra landets børne- og undervisningsminister.

Fri os dog for en sådan ministeriel indblanding i forældres private og hjemlige sysler. Har minister Antorini så god tid, kan der være grund til at frygte, hvad det næste socialistiske påbud kan blive.

Flygtningehjælp ...

OLIVIA OLSEN Bakkeskoven 115, Skanderborg

Ifølge Kristeligt Dagblad den 21. maj skal pastor Leif Bork Hansen holde foredrag i Hellerup om civil ulydighed vedrørende afviste asylsøgere, der går under jorden.

De fleste af de serbere, som Bork Hansen i sin tid hjalp, fik politisk asyl på Færøerne, hvor de alle fik arbejde. En af disse serbere blev i 2011 fængslet for det første mord begået på øerne i mere end 20 år.

Selvfølgelig skal vi hjælpe flygtninge, men vi skal tænke over risikoen på længere sigt.

Vestsahara-konflikten ignoreres i medierne

PETER KENWORTHY cand.scient.soc. og medlem af organisationen Afrika Kontakt, Dickens Allé 2, Søborg

Vestsahara-konflikten burde ret beset være dækket i langt højere grad i de danske medier, ikke mindst fordi konflikten er en principiel sag om afkolonisering, retfærdighed og menneskerettigheder, der har pågået i over 37 år.

En hurtig søgning på de store landsdækkende avisers hjemmesider på Vestsahara viser dog, at dækningen af konflikten er minimal.

Politiken og Ekstra Bladet har ingen artikler om Vestsahara-konflikten i det seneste år, Berlingske og BT har to, Information har fire, og Jyllands-Posten har otte. Til sammenligning er dækningen af Palæstina-konflikten langt mere massiv. Måske er problemet, at konflikten ikke er voldelig nok, og at den derfor ikke har nok tilskadekomne eller døde til at have nyhedsværdi?

Men saharawierne, Vestsaharas oprindelige befolkning, der bor i det besatte Vestsahara udsættes ifølge Amnesty International og Human Rights Watch for tortur og alvorlig mishandling.

Desuden er Marokko ulovligt og med blandt andet EUs velsignelse og medvirken i gang med at tømme Vestsahara for ressourcer, mens de fleste saharawier lever på sultegrænsen i flygtningelejre i ørkenen.

Især de unge saharawier er trætte af at vente på, at FN lægger pres på Marokko. De kræver krigen mod Marokko genoptaget, så måske bliver konflikten snart interessant nok til rent faktisk at blive dækket i de danske medier.